Мик Джагър на 72

Мик Джагър на 72 | StandartNews.com

Мик Джагър е фронтмен на "Ролинг стоунс" вече цели 53 години. И въпреки че е на 72 години (след няколко дни - 73), стана ясно, че скоро ще става татко на осмо дете. Въпреки наркотиците, жените и славата Мик все още е номер едно и води великата рок банда, която преди месеци разлюля Хавана с исторически концерт. Ето кои са най-важните факти и цифри от биографията на екстравагантния Мик.

Роден е на 26 юли 1943 г. в Дартфорд, Великобритания.

Баща му Базил Феншау (Джо) Джагър и дядо му Дейвид Ърнест Джагър са учители. Майка му Ева Енсли Мари - австралийска имигрантка в Англия, е фризьорка и активен член на партията на Консерваторите.

Мик има по-малък брат Крис Джагър.

Джагър се среща със своя бъдещ колега от "Стоунс" Кийт Ричардс още когато двамата са на 5-годишна възраст. После не се виждат години наред - като тийнейджъри обаче се засичат, докато чакат един и същи влак.

Съученичките му го определят като грозноватичък и рядко му обръщат онова внимание, от което той се нуждаел. В даскало Мик имал акне, което го правело особено непривлекателен.

Скоро след това стават приятели. Двамата сформират групата през 1962 г. в Лондон.

В състава на бандата влизат още китаристът Брайън Джоунс, басистът Бил Уайман, пианисът Иън Стюарт и барабанистът Чарли Уотс.

Джагър развива и интерес към бизнеса. Учи икономика в Лондон.

Посветен е в рицарството от принц Чарлз през 2003 година.

Баща е на СЕДЕМ деца от четири различни жени и чака осмо от пета - 29-годишната балерина Мелани Хамрик.

Различни негови биографи спорят за броя жени, минали през леглото му - числото обикновено варира между 3000 до 5000. От време на време спи и с мъже - знае се например за Дейвид Боуи.

До 2010 година от десет най-касови концертни турнета на всички времена "Ролинг стоунс" заемат първо, трето, четвърто, пето и девето място.

Има сериозен разрив между него и Кийт Ричардс. Китаристът бил бесен на това, че Мик се съгласил да бъде коронован за рицар от кралицата. "Та ние пеехме именно срещу аристокрацията, как е възможно такова лицемерие!", пита Ричардс.

Бандата има над 300 милиона продадени копия от албуми и 16 награди "Грами".

За него една от бившите му любовници Карла Бруни твърди, че ТОЙ Е КАТО ДОН ЖУАН и тя не била съгласна да е една от четирите хиляди. С нея обаче той прекарва СЕДЕМ години.

Впрочем открадва Карла от Ерик Клептън, който бил съкрушен, че тя предпочела конкурента му.

Различни психолози твърдят, че женкарството на Джагър е по-скоро болестно. "Мик всъщност презира жените. Те съществуват само като негови отражения", казва Мериън Фейтфул.

Една от най-големите му тръпки е Анджелина Джоли. Разказват, че Мик бил абсолютно обсебен от нея и Й СЕ МОЛИЛ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ да сподели леглото му. Джоли обаче отказала.

Владее ТРИ инструмента - хармоника, китара и пиано.

Навремето казва - "По-добре да съм мъртъв, отколкото да свиря "Satisfaction", когато съм на 45."

Любимият му спорт е крикет.

500 000 души отидоха на концерта на бандата в Хавана тази година.

"Докато лицето ми е на първа страница, не ми пука какво пишат за мен на седемнайсета."

"Трябва да внимавам да не остана в капана на миналото. Постоянно се старая да забравям мои песни".

"Ако обичаш мечтите си, може да изгубиш ума си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай