Метълът взриви небето над Каварна

Метълът взриви небето над Каварна | StandartNews.com

Хиляди куфяха с "Юнисоник", "Камелот" и "Уидин темптейшън" на стадиона

Хиляди фенове на твърдата музика изпълниха стадион "Каварна" за десетото юбилейно издание на рок феста в морския град. Много студена бира, куфеене и паднали гласове от викане, това е равносметката от втората вечер на на лудия купон, съобщава OFFNews. В ранните часове на съботния следобед на сцената излязоха румънците An Theos, които спечелиха конкурса "Битка на бандите", с която рок фестът започна в петък. Те си заслужиха място на сцената редом до големите имена на хеви метъла същата вечер. След румънците дойде ред и на "Дилейн". Холандската симфонична метъл група е сформирана от бившия пианист на "Уидин темптейшън", Мартин Уестъехолт. Те изпълниха едни от най-популярните си парчета от последния си албум The Human Contradiction.

Холандците останаха твърде доволни, защото всичките им изисквания, особено по отношение на храната, бяха изпълнение. Те изрично бяха пожелали да не бъдат гощавани с джънк фут - вредни храни, сандвичи и полуфабрикати, както и ястията да не са люти. И никакви ядки за басиста им Ото Шимелпенинк ван дер Ойе, който е алергичен към тях.
Голямата и приятна изненада за феновете беше появата на вокалистката на Arch Enemy Алиса Глюц, която пя заедно с "Камелот". Феновете в Каварна имаха уникалния шанс да са сред първите в света, които чуха на живо песни от новия албум на американската пауър прогресив метъл бандата, издаден в началото на май.

След американците на сцената се качи звездната "Юнисоник". Начело с Майкъл Киске и Кай Хансен, бивши колеги от "Хелоуин", групата напомни за мощта на немския хеви метъл. От сцената се чу и I Want Out, която е била замислена от Кай Хансен в годините му в с "Хелоуин". В Каварна бе прощалният концерт на барабаниста на "Юнисоник" Коста Зафириоу с колегите му. Пауърметъл ветераните от Швеция за първи път свирят у нас. Те бяха кохедлайнери на вечерта.

Кулминацията на метъл суматохата естествено бе "Уидин темптейшън" с двучасовото им щуро шоу. Бесните холандци изпълниха любимата на всички фенове What Have You Done, както и парчетата Ice Queen, Sinead, The Heart of Everything. След биса дойдоха Covered by Roses и Mother Earth. Гастролът на бандата у нас е част от световното им турне Hydra World Tour. През 2014-а групата печели наградата за най-добра жива група на "Metal Hammer Awards". Вокалистката им пък, Шарън Джени ден Адел, два пъти е обявявана за Рок богиня от "Loudwire Music Awards" през 2011 и 2014-та. След пристигането си у нас тя по традиция се разписа във возилото на кметъла Цонко Цонев, точно до автографа на Таря Туринен.
Снощи се очакваше да е кулминацията на целия тридневен метъл купон - лайфът на "Туистед систър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай