Maroon 5 в кампания срещу антигей закон

Maroon 5 в кампания срещу антигей закон | StandartNews.com

Maroon 5 отказва концерти в Северна Каролина заради антигей закон. Това е поредната група, която се включва в кампанията срещу хомофобско правило в американския щат. 

Законът въвежда текст, според който гражданите са задължени да ползват обществените тоалетни, съответстващи на пола в сертификата им за раждане. Транссексуалната вокалистка на групата „Against Me!" Лора Джейн Грейс реши вместо да бойкотира щата да превърне концерта си там в протест и показно изгори сертификата си за раждане на сцената.

Maroon 5 обаче отказват участията си там, за да демонстрират, че не подкрепят местния закон. „Това беше трудно решение за нас като група. Не искаме да наказваме нашите фенове в Северна Каролина като не свирим за тях, но в крайна сметка се стига до това да направим това, което според нас е морално правилно", гласи съобщение на сайта на групата. С него се отменят два концерта.

Адам Лавин и компания се присъединяват към нарастващ списък с музиканти, включващ Брус Спрингстийн, „Пърл Джем" и Ник Джонас, които отказаха концертните си ангажименти в Северна Каролина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай