Мадона и Соня Йончева завладяха сезона

Мадона и Соня Йончева завладяха сезона | StandartNews.com

Меломаните полудяха по хитови и премиерни албуми

Няколко добри заглавия в музикалния бранш бързо се превърнаха в хитовете на сезона, а най-настървените маниаци вече са нахъсани за следващите: новите албуми предлагат класно забавление за хора с всякакъв вкус. Ето част от най-добре продаваните и най-очакваните дискове на отиващата си зима.

Наша дива пее за Париж

Соня Йончева, българската сензация в оперния свят зарадва почитателите с дебютния си диск "Paris, mon amour", вдъхновен от периода Бел епок.

На 21-ви ноември, 2013-а, в Метрополитън опера се ражда нова звезда. Публиката дълго аплодира на крака дебюта на Соня Йончева в ролята на Джилда от операта на Верди "Риголето". В рецензията на "Ню Йорк таймс" за спектакъла българската певица е определена като "поразително красив лиричен сопран, разкошен и проникващ".
Триумфът в Ню Йорк идва след редица успехи на сцените на някои от най-престижните оперни театри и концертни зали в Европа през последните години. Но на Стария континент има едно специално място в сърцето на певицата - Париж. Заради изключителния си талант, българката подписва ексклузивен звукозаписен договор с една от най-големите компании в света на класическата музика - Sony Classical.

Ветераните "Скорпиънс" пускат Return To Forever

"Има нещо нереално в тази цифра", казва замислено Клаус Майне, когато стане дума за 50-ия юбилей на "Скорпиънс". "Наистина е забележително как оцеляхме заедно през всичките тези години, дори във времена, когато се смяташе, че нашият стил е демоде. Когато гръндж вълната заля сцената, ние отидохме в Азия за търсене на нови пазари и почитатели. Това ни даде възможност да продължим и да печелим нови приятели на музиката ни. Днес групата се чувства страхотно. Ние не само сме във върхова форма, но и нашата публика става все по-млада и млада", не крие музикантът.
В новият им албум Return To Forever има 19 песни, от които 12 влизат в стандартната версия и 16 в делукс изданието. Рокаджиите стартират юбилейно турне, което започва на 8 май от Чехия и ще завърши във Франкфурт на 26 март 2016.

Маркус Милър с гняв и болка за робството

"Afrodeezia" е 12-ти албум в дискографията на Маркус Милър и първи за неговия нов лейбъл Blue Note Records. Албумът на басиста е вдъхновен от ролята му на говорител на ЮНЕСКО по проект, изследващ маршрутите на робството. В песните той описва емоциите, които са го завладели по време на неговите обиколки по света - съчетаването на гняв и болка със силата на човешкия дух, който успява да устои на огромни трудности и изпитания. Дискът е записан в Мароко, Париж, Рио Де Женейро, Ню Орлиънс и Лос Анджелис. В проекта участват специални гост музиканти - Лейла Хатуей, Робърт Гласпър, Кеб Мо, Майкъл "Патчис" Стюарт, Мунюнго Джаксън, Амброуз Акинмусире.

Мадж пак се бунтува

Мадона се завръща триумфално с новия си Rebel heart. Това е 13-ия албум на поп кралицата. Мадж вече направи подарък за своите фенове, като пусна шест парчета по-рано от очакваното. Официално албумът бе издаден на 9-ти март от Interscope Records. В песента Bitch I'm Madonna, певицата си партнира с хип-хоп дивата Ники Минаж.

Джош Гробан се поклони на класиката

Джош Гробан, мулти платиненият артист обяви излизането на новия си албум Stages на 28-ми април през Reprise Records. Записът е колекция от някои от най-великите театрални музикални творби, които Гробан описва като "чудесно аранжирани песни, устояли на времето" и които той избира заради комбинацията от "невероятна мелодия и невероятна история". "Stages" включва евъргрийни от "Клетниците", "Фантомът на операта", "Магьосникът от Оз".

"Смоуки" със златните си парчета

"Смоуки" пускат нов диск в края на март по повод 40-ия юбилей от издаването на дебютния сингъл на бандата- If You Think You Know How To Love Me. Юбилейната колекция Smokie: Gold включва всички класически хитове на групата през годините, както и по-малко популярни и неиздавани песни на CD. Колекцията ще излезе на музикалния пазар в три различни формата включително и в DVD Box set. В компилацията са "Living Next Door To Alice", "Lay Back In The Arms Of Someone", "Mexican Girl" и "Baby It's You".

"Ту челос" подхващат Стинг и Мейдън

"Ту челос", нашумялото инструментално дуо, се завърна с новия си албум Celloverse. Те тръгват отново на турне, което стартира в Австралия, продължава в САЩ и Европа. Миналата година словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер гостуваха в София. В зала 1 на НДК те представиха и част от новите песни. Пилотният сингъл от диска е интерпретация на класиката на Стинг Shape of My Heart. Те ще срещнат метъл музиката и класиката с интерпретацията на песента The Trooper Overture на "Айрън Мейдън" с увертюра от операта "Вилхелм Тел" от Джоакино Росини.

Кели Кларксън влезе в студио

Кели Кларксън се отчете с шести студиен албум -Piece by Piece. Носителката на три награди "Грами" ще зарадва почитателите си с новите песни на 16-ти март. Пилотният сингъл от албума, "Heartbeat Song", влезе в Топ 40 на Билборд класацията Хот 100, а преди няколко дни певицата представи и колаборацията с ар енд би и соул звездата - Джон Леджънд в песента Run Run Run. Кели Кларксън описва албума като енергичен и жизнен, издържан в поп жанра, но повлиян от цялата музика, която обожава: поп-рок, кънтри, R&B и денс.

"Ван Хален" идват

Знаменитата банда "Ван Хален" издава първия си концертен албум с участието на вокала Дейвид Лий Рот. Tokyo Dome Live In Concert включва 23 песни, обхващащи всички седем албума с Рот. Дискът е тиражиран на двойно CD, комплект от четири 180-грамови винили и в дигитален формат.

Групата наскоро се върна към оригиналните аналогови ленти и ремастерира два легендарни свои албума - Van Halen и "1984". Новите издания излизат на 30 март.

Tokyo Dome Live In Concert включва само класики - от Dance The Night Away до Unchained и Everybody Wants Some.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай