Крисия представя химна на Детската Евровизия в събота

Крисия представя химна на Детската Евровизия в събота | StandartNews.com

Химнът на Детската Евровизия 2015 – „Discover" ще бъде представен официално тази събота. Крисия, която миналата година спечели второ място на конкурса заедно с пианистите Хасан и Ибрахим, ще я изпее на живо пред храм-паметника „Св. Александър Невски" в София. Събитието ще започне в 11:00 часа и е част от националната кампания на БНТ – „Откривай България", която обединява 13 български града.

По едно и също време в Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен известни художници и деца от тези населени места ще нарисуват една от местните забележителности на пана с логото на Детска Евровизия 2015. По този начин българчетата канят с рисунките си техните европейски приятели заедно да открият красотата и историята на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в зала „Арена Армеец" по време на песенния конкурс, чийто финал е на 21-ви ноември в изложба, съобщават от официалния сайт на Детската Евровизия, която ще се проведе в страната ни съвсем скоро.

Утре известният български художник Иван Яхнаджиев ще нарисува една от емблемите на столицата – храм-паметника „Св. Александър Невски".

Зрителите на БНТ ще могат да гледат официалното представяне на химна на живо в предаването „Отблизо с Мира", което ще бъде посветено изцяло на песенния конкурс. Ще бъдат показани и кадри от събитията в Русе и Велико Търново. Именно в последния град вече е пристигнал Винченцо Кантиело от Италия, който грабна първо място на конкурса миналата година, а Крисия остана втора. Габриела, която наскоро бе избрана да ни представя на Детската Евровизия 2015 – „Discover", ще се включи на живо в ефира от Русе, където е родена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай