Кремирали тайно Дейвид Боуи

Кремирали тайно Дейвид Боуи | StandartNews.com

Британският музикант Дейвид Боуи е бил кремиран тайно в САЩ. Това се случва без знанието на публиката и в отсъствието на родственици и приятели, защото той е заявил по-рано на близките си, че не желае провеждането на погребална церемония, съобщава  Daily Mail.

Медията съобщава, че кремацията се е състояла скоро след кончината на музиканта на 69-годишна възраст. Той се спомина в тесен семеен кръг на 10 януари, след като изгуби борбата с рака на черния дроб. Боуи почина в квартирата си в Манхатън, където живя през последните 20 години.

Според Daily mail музикантът е казал на приятелите си, че искал да си го спомнят само с "добрите времена и хубавата музика". Той е предал последната си воля на съпругата си Иман и на останалите членове от семейството си. Изданието отбелязва, че Боуи е искал да си отиде от този свят без суета, без голям шум и фанфари. Това било напълно в стила му.

Прощаването с Боуи и неговото погребение ще се състоят в Ню Йорк, предаде агенция ТАСС. Траурната церемония по желание на неговото семейство, ще бъде "закрита и тиха". Тя ще бъде в тесен кръг и на нея ще присъстват най-близките родственици на Боуи - съпругата му Иман, дъщеря им Лекси и синът му Дънкан, роден от първата му съпруга Анджела. Сред присъстващите ще бъдат фронтменът на "Ролинг стоунс" Мик Джагър, бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни и певецът Боно от "Ю Ту".

По време на своята звездна кариера Боуи продаде над 136 милиона плочи и влезе в десетката на най-успешните изпълнители в историята на поп музиката във Великобритания.

Междувременно звездите на поп музиката Мадона и Елтън Джон почетоха Бауи, като изпълниха негови песни след смъртта му на 69-годишна възраст в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай