Ключ сол в душата

Ключ сол в душата | StandartNews.com

Брус Уилис, Джони Деп и Ръсел Кроу имат банди, Скарлет Йохансон пее като богиня

На актьорите често пъти им писва от камерата и се хващат я за китара, я за пиано - за артистичната душа всичко може да бъде вдъхновение. Други имат банди, с които правят концерти - Брус Уилис, Джони Деп, Ръсел Кроу. Трети пеят божествено във филми, където ролята го изисква. Да си спомним Вал Килмър и "Доорс" - колко приятно смая света с гласа си.

Изгубената в превода е царица на кавърите

Красавицата, станала световноизвестна с ролята си в "Изгубени в превода", пее изключително прилично и то нелеки кавъри - тези на Том Уейтс. А всички знаем определението за уникалния му глас - все едно, че е киснат в бърбън, опушен за няколко месеца и прегазен от кола. Е, Скарлет не го имитира, но има вълнуващи музикални данни. Тя издаде и трибют албум с кавъри на легендата Уейтс през 2008-а, озаглавен Anywhere I Lay My Head. След абсолютния успех на диска Йохансон се сдружи с текстописеца и певец Пит Йорн и направиха общ диск, инспириран от Серж Генсбург и Бриджит Бардо и озаглавен The Break-Up. Актрисата продължава да участва в малки проекти като вокал.

Блусарят Хю Лори

Хю Лори обожава музиката. Издаде два албума - Let Them Talk и Didn't It Rain. Готиният актьор зарадва и българските си поклонници с концерт преди година в НДК. Той свири на китари и пиано. Доктор Хаус признава, че е голямо клише, когато актьор започне музикална кариера. "Обещавам, че никой няма да пострада", успокоява феновете си Лори. Повечето от песните в албумите са написани лично от него. Преди време се прочу и като писател и издаде доста успешен криминален роман.

Карибският пират владее бас китарата

Изпълнението на Джони Деп в мюзикъла "Суини Тод" напомня на зрителите, че освен като актьор, Деп се справя отлично и с пеенето. Музикалните таланти на карибския пират обаче не свършват тук. Той свири на китара за хитовите на Oasis "Fade In-Out" и "Fade Away (Warchild version)". Актьорът също така се подвизава с шестструнния инструмент във филма "Шоколад" и взима активно участие в записите на саундтрака за "Имало едно време в Мексико". Може би най-сериозният музикален проект на Джони Деп е групата "Р", в която свири на китара и бас. В бандата са участвали гост музиканти - Флий от Red Hot Chili Peppers и Стийв Джоунс от Sex Pistols. "P" е краткотрайна алтърнатив рок банда, сформирана през 1993-а от Джони Деп (китара/бас), Гиби Хайнс (вокали), Сал Дженко (перкусии) и Бил Картър (китара/бас).

Господарят командир е по вокалите

Когато не участва в роли за "Оскар", той работи като вокал на бандата 30 Odd Foot Of Grunts, която се прекръсти на The Ordinary Fear of God. Групата, на която е фронтмен, има много музикална продукция.

Умиращият трудно бори чартовете

Бандата на "умиращия трудно" се казва "The Bruce Willis bues". Той пее, а инструменталите са поверени не на кого да е, а на легендарните Дъг Хамблин, Тад Уадхамс и Джош Кели. Тези музиканти са делили сцена със световноизвестни имена - Шерил Кроул, Стийв Милър, Джордж Клинтън, Чък Бери, Рей Чарлз и много други звезди.
Опитите на Уилис в музиката обаче започват много по-отдавна. През 1987-а песента му Respect yourself стига до номер 5 в американските класации. Дебютният му албум е озаглавен The Return of Bruno. Бруно е псевдонимът, алтер егото на Брус на сцена.

Бейкър бойс

Джеф Бриджис и брат му Бо са невероятни музиканти и това стана ясно още от готиния филм "Бейкър бойс". Там тяхна певица беше самата супермацка Мишел Пфайфър. След като Джеф изпълни парчето в "Конан", продуценти веднага му предлагат договор. Актьорът изпя Reign of Fire на Джони Кеш на премиерата на шоуто "Претендентът". В крайна сметка Бриджис дори издаде албум.

Железният човек изпълнява екранни хитове

Много пъти Робърт Дауни-младши е доказал, че може да пее. "Железният човек" участва като номер едно в саундтраците на доста от филмите, в които блести. Особено ефектно звучи гласът му в комедията "Целувки с неочакван край" от 2005-а. Дауни нарече албума си "The Futurist".

Танцуващият с вълци е рокаджия от класа

Кевин Костнър обра 8 оскара за "Танцуващият с вълци", но не се дели от колегите си актьори певци. През 2007-ма основава рок банда, с която свирят на Daytona 500. Приятелското му лице и приятен тен го правят да изглежда като кънтри звезда. Групата му се подвизава по турнета из цяла Северна Америка. Дебютният албум Untold Truths от 2008-а успява да влезе в кънтри класация на "Билборд".

Нео е вън от Матрицата

Киану Рийвс започва да свири на китара, когато е на 23. През 90-те бъдещата звезда от "Матрицата" си изкарва хляба, дърпайки струните на бас китара в гръндж групата Dogstar. Момчетата били толкова добри, че стигнали дотам да подгряват "Бон Джови", само че амбициите на Киану се простирали малко по-високо, заради което и предпочел да се насочи към големия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай