Сряда,

Клипът за "Нищо не е същото" сниман върху 18-етажен блок

От: Администратор -
Клипът за "Нищо не е същото" сниман върху 18-етажен блок
A
A
A

Лауреатите от "Бургас и морето" Христо и Митко ще представят новата си песен и в София

В музикалния ефир в последните месеци се завъртя едно наистина интересно и отличаващо се парче на млади изпълнители. Това е песента "Нищо не е същото" на Христо Младенов и Димитър Атанасов, които бяха участници съответно в музикалните формати "Гласът на България 2" и "Music Idol 3". Парчето беше представено за първи път на конкурса "Бургас и морето" 2016 г., като грабна втора награда на журито.

Пред "Стандарт" Димитър Атанасов, който е автор на музиката, разказа, че песента е направена около година преди конкурса "Бургас и морето". "Аранжиментът получи своята втора версия през 2016 г. и поканих Христо, за да я направим с по-интересен, по-голям диапазон", каза той. На самия конкурс парчето е представено с оркестър "Горещ пясък" и музиканти, с които Христо и Митко работят успешно няколко години - Щерион Пилидов (китара), Юлиян Янев (клавишни), Христина Нейкова (беквокали). "Получихме втора награда от журито и само една точка беше разликата между нашата песен и тази, класирана на първо място", разкрива Митко.

"Нищо не е същото" се отличаваше от всички останали песни, беше е от малкото бързи, представени на фестивала и

публиката прие момчетата доста добре

коментира пред "Стандарт" Христо Младенов. Обикновено на такъв летен фестивал се правят повече бързи песни, но през 2016 г. не е било така, преобладавали са баладите. Песента е спечелила и награда за най-добър текст, който е дело на Йоана Мирчева. "Посланието е много важно. Много от нещата не са същите и е важно човек да не се предава пред никакви трудности и да върви напред", обяснява Христо. "Опитахме се да направим песента позитивна. Да, нищо не е същото, но за сметка на това има достатъчно хубави неща, които се случват", коментира Димитър.

Момчетата получават подкрепата на община Бургас и благодарение на това песента вече има и клип. Той е заснет в края на август, като в него са използвани кадри и от дрон. "За клипа използвахме покрива на 18-етажен блок в Бургас - сравнително добра локация, за да можем да хванем целия Бургаски залив. Успяхме да хванем залез над Бургаското езеро", разказва Митко. Интересното е, че музиката се е чувала като ехо отдолу и хората навън си помислили, че в близкия парк ще има някакъв концерт и се запътили натам.

Христо казва, че е благодарен на режисьора Александър Тодоров за това, че ги "изтърпял" и се получил наистина впечатляващ клип. На 24 ноември официално клипът е бил представен в Бургас, като там е присъствала и зам.-кметът на града г-жа Йорданка Ананиева. Христо разказа, че седмица по-късно проектът е бил представен и в неговия роден град Троян, като част от благотворителна кампания. "Беше събрана доста добра сума и подпомогнахме момче, което имаше нужда от финансова подкрепа. Не бях излизал на тази сцена от много време, но се радвам, че публиката ни прие добре и хареса клипа", каза той. Момчетата разкриха, че плановете им са в скоро време да направят представяне на песента и в София и са в преговори с няколко места.

Това е вторият общ проект на Митко и Христо, първата им песен носи името "Сърце на птица" . Двамата се запознали преди около 8 години по време на кастингите на музикалното предаване Music Idol 3.
Но ще спечели ли достатъчно симпатии такава песен, която

определено е по-различна от най-хитовите български парчета в момента

(например на Криско, Гери-Никол и т.н.)? "Силно искам да подчертая, че всеки жанр, всеки стил музика има своята публика и своята популярност. Братските ни страни - Сърбия, Македония, слушат много авторска родна музика. Трябва и у нас да има сцена за всяка музика. Такава сцена намираме в немалка част от българските радиостанции, но може да се постигне още", отговаря Митко. "Правим музика за опрделен тип хора. Не търсим комерсиализъм. Правим музиката, която ни харесва, която обичаме и съм сигурен, че насреща ще намерим подкрепа и има хора, които харесват точно такъв тип музика", категоричен е Христо.

И двамата се съгласяват, че музикалните формати, в които са взели участие, са им помогнали. Димитър казва, че всеки музикален формат носи своите позитиви и негативи. "Със сигурност, има достатъчно позитивни неща, за да сме били там. Имало е и моменти, в които не ти се иска да си там - заради интриги, които се получават, реалити етапи, в които не се набляга на музиката, а по-скоро на отношения между хората. Но са ни помогнали. Има хора, които няма как да разберат за нашата музика, ако не е масовата телевизия", коментира той.

Христо също е съгласен, че това има и своите минуси, но и своите плюсове. "Позитивите са повече, защото

добиваме някаква популярност и тя после работи за нас

Но много е важно един млад изпълнител да знае как да задържи тази популярност. Музикалните формати са полезни, защото има много талантливи хора в България и те няма как по друг начин да се изявят. Един такъв формат може да даде сцена на един млад изпълнител и той да съумее да се развие впоследствие. Но музиката вече стана и бизнес и не трябва да бъдеш само музикант, трябва да мислиш и като бизнесмен. Колкото и грозно да звучи, това е факт. Трябва да си продуцент, ПР, изпълнител - много неща в едно, за да имаш успех", коментира той.

Христо и до ден днешен поддържа контакт със свои колеги от формата. На много събития се засича и с треньора си в "Гласът на България" Йордан Караджов от група "Сигнал", който винаги му дава някакъв съвет.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички