Клайдерман при децата в SOS селища

Клайдерман при децата в SOS селища | StandartNews.com

Ричард Клайдерман ще се срещне с родни питомци от SOS Детски селища. Световният френски пианист ще пристигне у нас на 4 декември, а на следващия ден ще свири в Двореца на културата и спорта във Варна. Малчуганите и техните приемни родители от селището в Трявна ще посетят концерта, а на 6 декември ще се видят лично с виртуоза в морската ни столица. Лили и Младен Недялкови заедно с родната си дъщеря отглеждат и 6 приемни деца. Три от тях - Десислава на 12, Ивета на 10 и Диляна на 8, които се занимават с музика, ще разговарят с маестрото.

Клайдерман излиза в НДК, поканен от "Кантус фирмус", на 7 декември в зала номер едно.

Там пък ще присъстват 15 тийнейджъри от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора, които ще поздравят пианиста зад кулисите. Едно от тях е отличник в училището за фолклор "Филип Кутев" в Котел, а други са от Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна и от аналогичното училище по дизайн в Казанлък.

Ричард Клайдерман ще свири освен някои от най-известните си хитове и няколко нови пиеси. Сред тях е специално направеният за концертите у нас аранжимент на "Хубава си, моя горо". Цените на билетите за концерта в София са от 30 до 70 лева и се продават в зала "България", на касите в НДК и онлайн на www.TICKETSBG.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай