Идват авери на Пако де Лусия

Тито Париш е от виртуозите на етно джаза

Идват авери на Пако де Лусия | StandartNews.com

София. Музикантите на Пако де Лусия идват, за да открият единствения джаз фестивал на открито в София. Испанците правят трибют на великия китарист на 27 юни заедно с испано-кубинския проект Caramelo Flamenco Latin Jazz. Това ще бъде интересното начало на четвъртото издание на A to JazZ World, който ще се проведе в Южен парк 2 зад басейна Спартак. Три последователни вечери (27, 28 и 29 юни) едни от най-изявените имена от световната джаз сцена ще изнасят по три концерта. Фокусът е етно джазът.

Специален гост във втората вечер ще бъде емблематичният за португалската Кабо Верде сцена Тито Париш с акустичната си формация. Наричан често "любимото дете на Сао Висенте", Париш е работил със Сезария Евора, Дани Силва, Паулино Виейра. Големият хедлайнер на третата вечер е известният камерунски басист, певец, композитор, музикален инженер и продуцент Ричард Бона. Номинираният за "Грами" артист ще излезе с афро-кубинската формация Mandekan Cubano. Ричард Бона е мултифункционален музикант, композитор и изпълнител, познат на повечето големи джаз фестивали по света.

На 27 юни излизат майсторите от етно прoекта на БНР Jazzophonia, ръководен от диригента на биг бенда на националното радио Антони Дончев. Като солисти застанат ромските виртуози Мартин Любенов, Орлин Памуков, Ангел Тичалиев от "Карандила", Ангел Демирев и Мелятин Миле.

Легендарните музиканти Петър Ралчев, Стоян Янкулов-Стунджи и Ангел Димитров ще взривят галата преди големия хедлайнер.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай