Иън Гилън ще пее със Софийската филхармония

Иън Гилън ще пее със Софийската филхармония  | StandartNews.com

На 4 ноември в зала 1 на НДК легендарният Иън Гилън ще пее хитове на Deep Purple с групата на Дон Еъри и Софийската филхармония. Специален гост ще са Papa Le Gál, в които соло вокал е дъщерята на рок музиканта – Грейс Гилън, информират от Z-Rock, цитирайки организаторите от Sofia Music Enterprises.

Великият музикант ще излезе на сцената, за да ни припомни любимите хитове „Smoke on the Water", „Hush", „When a Blind Man Cries", „Perfect Stranger" и много други, подкрепен от групата на кийбордиста на Deep Purple – Don Airey Band и оркестъра на Софийската филхармония под диригентството на Стивън Бентли-Клайн.

Композиторът Стивън Бентли-Клайн, който ще дирижира концерта в София има богата и разнообразна музикална кариера, смесвайки рок, класическа музика, джаз и етно стиловете при създаването на творбите си. През последните две години е музикален директор на общия театрален проект на носителите на „Оскар" Сам Мендес и Кевин Спейси. Сред звездите, с които е работил са още Бари Уайт, Род Стюърт и Майкъл Болтън. Много пъти е излизал на сцена пред Елизабет II и кралското семейство, а по повод сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън композиторът създава музикалната творба Celebration.

Билетите за концерта на Иън Гилън ще бъдат на цени от 60 до 120 лв. и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Продажбата стартира на 21 април, четвъртък от 10 сутринта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай