"Godsmack" щуряха в клуб

"Godsmack" щуряха в клуб  | StandartNews.com

Съли Ерна развя трибагреника на шоуто в Бургас

Як рок, метъл и хардрок пънк разтърсиха Бургас. В 21,30 часа преди вечер Съли Ерна, култовият вокал на "Godsmack" - много обичана група у нас, развя трибагреника на стадион "Лазур". "Добър вечер, Бургас!", извика той на български. Хиляди пяха със Съли тоталния хит в класациите Something Different от най-новия им албум - 1000 HP - в превод "1000 конски сили". Съли призова публиката да скача така, че да разтресе земята и да се чуе чак в Москва. После американците излязоха на бис и Салваторе, както е пълното му име, демонстрира уменията си и на барабаните. Той, както се знае, е добър и с китарата.

Фронтменът, закичен с бяла кърпа на главата, показа любовта си към българските фенове, като качи на сцената двама тийнейджъри и изкрещя от микрофона, че те са бъдещето. И естествено обеща пак да се върне в България. "Bulgaria you are a gift! Thank you for being so special to us. Obichame Vi! See you soon!", написа след изявата си Съли Ерна във Фейсбук.
"Годсмак" бяха хедлайнерите от фестивала "Sumer Chaos". Вечерта преди концерта Съли се впуснал в нощния живот в Бургас и много му харесал. С колегите му вдигали наздравици в популярно заведение до 3 часа сутринта.

А във вторник, преди началото на фестивала, Морската градина на Бургас се изпълни с фенове на рока и бирата още от ранния следобед. Едва ли винаги е така, но от всяко капанче звучеше по-твърда музика и всички се стягаха за шоу.

Близо 10 000 изпълниха стадиона. Първи на сцената се появиха българите The Pomorians. След тях се изявиха метълите от Бруклин Biohazard. Вокалистът Били Гразиади направи истинско шоу. "Аморфис" бяха по-мелодични, нажежиха метъл сетивата, а след тях излязоха "Папа Роуч". Те направо се раздадоха, контактуваха и флиртуваха с публиката. Фронтменът Джейкъби Шадикс, изключителен чаровник, заля с харизмата си целия стадион. Той беше много енергичен, с прекрасен глас. Слезе сред тълпата и беше прилично опипан от фенки. Пя като змей и накара всички да крещят името на бандата му. В публиката имаше дори кърмачета, чийто родители не можеха да пропуснат подобна доза хеви забавление. Три бири и "Годсмак" да свири, шегуваха се някои от почитателите на жанра, докато чакаха любимците си.

Организацията на фестивала беше изпипана. Всички бяха щателно проверени, преди да влязат на стадиона, където имаше напитки и храни за подкрепа. На покривите в близките до стадиона блокове бяха накацали десетина фенове, които се наслаждаваха на малката нощна музика без пари.

След края на веселбата стотици автомобили поеха обратно към София, а магистралата към три часа през нощта приличаше на "Цариградско шосе" като в делничен пиков момент. Преди това в социалните мрежи вървеше оживен трафик - кой на къде пътува и колко свободни места за връщане има.

Повече снимки от концерта вижте в нашата ГАЛЕРИЯ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай