Глезят джаз-икона с отбрани вина и плодове

Глезят джаз-икона с отбрани вина и плодове | StandartNews.com

Големият американски китарист Кърт Розенвинкел, който ще гостува за първи път у нас, безспорно ще бъде шлагерът на тазгодишния „Джаз форум Стара Загора". „Готови сме изпълним всички прищeвки на голямата звезда, включително и специалното френско вино от конкретно шато", заяви с усмивка зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова ден преди официалния старт на фестивала. Домакините обаче ще прибяват и отбрана селекция от нашенски вина, които според тях по нищо не отстъпват на френските.

„Благодарение на община Стара Загора и щедри меценати успяхме да задържиим високото ниво на джаз-форума, избягахме от комерсиалното, от ефектните формациии и състави", заяви доволен художественият директор и основател на фестивала Венци Благоев. И той отбеляза специално участие на триото на Кърт Розенвинкел. „ Голям успех е, че успяхме да ги ангажираме, всички знаем къде са, те са на самия връх, свирят в най-престижните клубове по света", посочи той. Концертът на триото - Кърт Розенвинкел -китара, Ерик Ревис- бас и Йост Патука – ударни, е на втората фестивална вечер в петък. Специален актцент ще има и на откриването предишния ден - формацията „Зона Ц" посвещава своя концерт на незабравимия пианист със старозгорски корени Васил Пармаков, който вече свири в небесния. оркестър.

През трите фестивални вечери старозагорци и всички фенове на джаза ще чуят още куп престижни формации –полският „Виименс квартет", интернационално трио на Дин Кинзелман и Фредершика Коланджело и саксофонистът Дан Кинзелман, „Тамара войсис", „Веселин Койчев хот спрингс". Едни от любимците на старозагорската публика – Военнния бег-бенд, пък ще акомпанира на американския джаз-вокалист Харви Томсън и на големия саксофнист Владимир Кърпаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай