Епилепсия дебне Кийт Ричардс

Епилепсия дебне Кийт Ричардс | StandartNews.com

С баща му Бърт се напивали до козирката по цялото земно кълбо

След като удря главата си в дънер, световният рок хулиган пие лекарства всеки божи ден

Рок легендата Кийт Ричардс призна, че две години от живота си е бил в полусъзнание, след като през 2006-а падна и удари главата си в дънер по време на почивки на Фиджи. На китариста на "Ролинг стоунс" са му трябвали 24 месеца, за да се възстанови от ужасяващия инцидент, като през цялото това време се е чувствал като в мъгла. "Този удар нанесе много по-големи щети, отколкото хората смятат. След като се удариш така, се чувстваш зашеметен още дълго време. И изведнъж осъзнаваш, че вече не си съвсем на себе си", споделя Ричардс пред "Дейли мейл". 71-годишният музикант не крие, че и до днес продължава да пие лекарства против епилептични пристъпи.

Два дни след като се хлъзва, докато скача от клон, Кийт е откаран в Окланд, Нова Зеландия. Там хирурзи отстранили съсиреци кръв от повърхността на мозъка му. Лекарите му казали да не работи шест месеца, но той бил отново на турне и на път с колегите си едва след 6 седмици.

Предписали му Dilantin, антиепилептично лекарство със странични ефекти - обърканост, замаяност, тежка мускулна болка, проблеми с дишането, гадене и проблеми с координацията. Но Кийт е принуден да го взима досега.
Хората от екипа на "Стоунс" всеки път се притесняват Кийт да не падне по време на изпълнение на сцената, защото самият той е откровен - не е възстановен напълно.

Кийт се похвали пред The sunday people, че е успял да позакърпи във времето отношенията с отчуждения си баща Бърт, когото майка му напуска заради таксиметров шофьор. Сдобрили се, след като Кийт установява, че татко му може да напие с ром него и останалите момчета от "Ролинг стоунс", докато не паднат под масата.

"През 1991-а пратих писмо до Бърт, в което го питах защо не сме се виждали толкова дълго. Татко ми дойде на гости, но бях извикал Рони Ууд да ми пази страх - фактът да общувам с баща си след 20 години ми изкарваше акъла".
Кийт, който винаги е имал ядове с кокаина и хероина, редовно водел баща си на турнета на бандата - и заедно с Мик, Рони и Чарли гуляли като пичове по цялото земно кълбо.
"Забавлявах се с татко през следващите 20 години и му показах света. По едно време той държеше Брук Шийлдс в скута си. Играехме на домино до безкрай", разправя китаристът. Ричардс шокира човечеството през 2007-а, когато се изповядва, че е "изсмъркал" пепелта на баща си, примесена с кокаин. "Когато отворих урната, малко от пепелта падна на пода и си казах: "Бива ли да я осквернявам с метла? Ето така стана". И уточни, че иска дъщерите му Теодора и Александра да вдишат неговите кремирани останки. "Аз ще им оставя и сламка", обеща той.
Когато майка му Дорис изживявала последните си дни, често се шегувала с порока на сина си. Кийт стоял с китара в ръце на ъгъла на болничното й легло, а тя го питала: "Кийт, този морфин не е чак толкова лош, а?". Една от последните му фрази към нея била: "Майко, стана на 93. Най-сетне го проумя!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай