Дисквалифицират Хасан и Ибрахим от конкурс заради запис от "Карнеги хол"

Снимката от залата, направена от бащата въпреки забраната

Дисквалифицират Хасан и Ибрахим от конкурс заради запис от "Карнеги хол" | StandartNews.com

Младите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, които партнират на Крисия в песента "Планетата на децата", ще бъдат дисквалифицирани от конкурс, провеждащ се в САЩ. Близнаците ще отпаднат от "Американ протеже" заради техен клип, направен по време на изпълнението им в знаменитата зала "Карнеги хол".

От организационния комитет на конкурса са изпратили писмо до родителите на пианистите. В него ясно пише, че те са нарушили строгите правила на концертния комплекс в Ню Йорк "Карнеги хол". Оказва се, че бащата на децата - Денис Игнатов, е заснел и качил в Youtube три клипа с изпълнения от залата.

"Скъпи Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, получихме много имейли от родителите на други участници, изясняващи, че вашите родители или гости са правили видеозаписи и са ги качили в YouTube. Ние очакваме участниците да са прочели ръководството за рецитала и да са осъзнали, че „Карнеги хол" е икона за музикантите, като музей със собствени традиции. Очакваме участниците да покажат своето най-добро поведение и респект към правилата на залата и ограниченията", се казва в писмото, цитирано от "Телеграф".

"Скъпи приятели и фенове на Хасан и Ибрахим, молим този или тези, които са качили запис(и) от участието на Хасан и Ибрахим в концерта в Карнеги Хол, НЕЗАБАВНО ДА ГО (ГИ) ИЗТРИЕ ОТ Youtube! Благодарим!". Toва е съобщението на личната страница на Хасан и Ибрахим във Фейсбук. То е публикувано преди месец, най-вероятно след предупреждение от "Карнеги хол". Под него фен на талантливите пианисти пита защо, а бащата отговаря отговаря, че ще бъдат наказани децата и него като родител.

Източник: Фейсбук

На официалната страница на Игнатови в социалната мрежа се вижда още, че бащата е публикувал и снимка, направена по време на изпълнението на синовете му в "Карнеги хол", което е против правилата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай