"Диана експрес" тръгна по "Магистралата"

"Диана експрес" тръгна по "Магистралата" | StandartNews.com

Преди броени дни "Диана експрес" пусна най-новия си сингъл "Магистралата". Идеята за заглавието е на основателя на бандата Митко Щерев, който е и неин композитор и аранжор. Автор на стиховете е маестрото на родния рок Александър Петров. Двамата се познават повече от 20 години. Освен че са добри приятели, те създават над 30 песни и са тандем и до днес.

"Диана Експрес" тази година навърши 40 и продължава да прави най-малко по два концерта на месец плюс участия по клубове. През октомври Митко, Илия Ангелов, Бисер Йосифов, Живко Топалов и Александър Георгиев се срещнаха с публиката си в Габрово, Велико Търново, Севлиево и Лондон. През ноември ги очакват в Благоевград, на 20-и и в Ямбол - на 27-и.

"Длъжни сме да посетим всеки град в България, който има салон над 400 места. Един път заради юбилея и втори път заради това, че особено младите фенове обичат музиката ни, но не ни познават по лица", казва Щерев. До края на тази година групата планира да издаде диска "10 златни хита - 40 години "Диана Експрес" и да направи голям концерт в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай