Петък,

БНТ прави лого и слоган за "Детската Евровизия"

От: Администратор -
3613
БНТ прави лого и слоган за "Детската Евровизия"
A
A
A

В най-скоро време БНТ ще изготви лого и слоган за "Детската Евровизия", които по някакъв начин да представят страната ни. Това заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова в "Денят започва". Тя коментира предстоящата организация на песенния конкурс, който ще се състои на 21 ноември в България.

"Всички държави имат слоган. Миналата година беше #Заедно/#Together, в Украйна бе #бъдитворец/#becreative . . . ", обясни тя. И уточни, че е много важно какво послание ще извадим.

"Организирането на „Детска Евровизия 2015″ е шансът ни да покажем уникалността на страната ни", каза още Анкова.

Едно подобно събитие е сравнимо с организирането на олимпиада или световно първенство по футбол, добави тя. „Смятам, че сме готови за подобен форум. Имаме гаранция за солидна подкрепа от страна на държавата", каза още директорът на националната телевизия.

"Ние показахме, че можем да се обединяваме още с избора на Крисия, Хасан и Ибрахим и благодарение на таланта на тези деца получихме този шанс. В нашата държава има много талантливи деца, на които трябва да бъде дадем шанс", обясни Анкова.

Тази година Ирландия ще се присъедини към "Детската Евровизия". Беларус и Холандия до момента са били 12 пъти на конкурса, стана ясно от интервюто.

„Арена Армеец" ще бъде най-голямата зала, в която се е провеждал песенният конкурс, каза от своя страна Владислав Яковлев, изпълнителен директор за „Детската Евровизия" на Европейския съюз за радио и телевизия.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички