БГ Радио с шоу в Благоевград

БГ Радио с шоу в Благоевград | StandartNews.com

Община Благоевград за четвърта поредна година ще бъде домакин на годишните музикални награди на БГ радио. Това обявиха на пресконференция кметът Атанас Камбитов, изпълнителният директор на радиото Николай Янчовичин, режисьорът Евгени Тодоров и любимецът на публиката – изпълнителят Рафи Бохосян, който ще е водещ на програмата.

Проявата, която гарантира много шоу за зрителите, ще е на 18 юни – втората вечер от музикалния фестивал „Francofolies. Благоевград". Двата музикални форума ще се прелеят един в друг , за да покажат красотата на европейската музика и култура.

„Със съчетаването на двете събития ние надграждаме, преценихме, че това е най-удачният вариант. Благодаря на всички от БГ радио за добрата съвместна работа. Всяка година се събират около 20 000 души на площада в Благоевград. В началото мотото беше „Опознай Благоевград", втората година беше „Харесвай Благоевград", третата година „Обичай Благоевград", а тази година можем да говорим вече и за споделена любов", заяви кметът Камбитов. Янчовичин благодари на партньорите и на общината. Той увери, че на 17 и 18 юни предстоят уникални събития.

„Благоевград ще бъде музикалната столица на Европа. Няма да можем да покажем хубав български футбол във Франция, но ще покажем хубава българска музика на французите", каза шефът на БГ Радио.

Преди българските музикални звезди да стъпят на сцената, десетки хиляди жители и гости на града ще чуят изпълнения на Джипси Кингс, FEFE, DJ PARTY, NOUVELE VAGUE, ZAZ, a по-късно и JORIS DELACROIX DJ SET. По време на годишните музикални награди на БГ радио ще прозвучат утвърдени хитове и най-нови проекти на любимите артисти на България. В Благоевград ще пристигнат Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Steven Achikor, a Поли Генова ще изпълни хита на Евровизия 2016 „If love was crime", облечена в оригиналния си сценичен костюм от събитието. За първи път на публиката ще бъдат представени и пет съвсем нови проекта на Pavell & Venci Venc', Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев - Iskrata, Дарина Йотова – DARA, VenZi, Ники Бакалов и Виктория Георгиева. На сцената ще излезе и легендарната рок група ТАНГРА, след 30 години, отново със Стенли. Сред изненадите на вечерта са и изпълнения на PENDARA ETHNO PROJECT, заедно с емблемата на Благоевград - Ансамбъл „Пирин".

Двете грандиозни музикални събития са с вход свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай