Банско в плен на джаза за седмица

Банско в плен на джаза за седмица | StandartNews.com

Благоевград. Джазът ще измести фолклора поне за седмица в дневния ред на банскалии и техните гости. Великата музика за пореден път ще напълни хотелите в курорта Банско. Заради 17-то издание на Международния джаз фест в града ще пристигнат хиляди фенове на музикалния жанр от цялата страна. Към най-голямото музикално събитие през лятото в България интересът през последните години е огромен, много нашенци идват тук специално за фестивала. Хотелиерите ще намалят цените на нощувките с 20-30% за дните от 8 до 13 август, когато се провежда фестивалът.

Градът ни цяла седмица ще е столица на джаза, вече свикнахме с тази музика и я харесваме, твърдят млади и стари банскалии.

Банско ще е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката и започват в 19,00 часа на откритата сцена на площад „Никола Вапцаров". По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. През цялата фестивална седмица джаз ще звучи и през деня от различни камерни сцени, разположени в големи хотелски комплекси и ресторанти. Тази година акцентите са два - представяне на историческите корени на джаза и на съвременното лице на „свободната музика". Етно стиловете също имат запазено място в афиша на събитието, твърдят организаторите.

„Ценителите на джаза могат да използват ваканцията си в Банско, като се насладят на богатството от музеи, църкви, културни и археологически паметници, природни забележителности, СПА центрове. Курортът ни предлага прекрасни условия за летен туризъм и планински приключения", твърди кметът на общината Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай