Агенция към МС да работи за Бранд България, предложи Мартин Захариев

Нуждаем се от общи правила за реклама на страната ни, каза заместник-председателят на Националния борд по туризъм

Агенция към МС да работи за Бранд България, предложи Мартин Захариев | StandartNews.com

Да се създаде Агенция към Министерски съвет, която да се заеме със създаването на Бранд България. Това предложи Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм /НБТ/1 по време на форума на "Стандарт" "Бранд България. Докосни Чудесата". 

За тази цел той се обърна за съдействие към присъстващите в залата политици от изпълнителната и законодателната власт. 

"Необходимостта е назряла. България е във всички класации с "най", но отзад напред. Нуждаем се от общи усилия, за да обърнем тренда. Нуждаем се от общи правила за реклама на страната ни, а не както сега аташета в различните страни да я рекламират както намерят за добре. Трябва да имаме единно излъчване пред света. Всичко това трябва да се случи през институциите, които имат пълна компетентност, като Народно събрание, Министерски съвет и президентството. Затова трябва да се вземе политическо решение тази агенция да е към МС", каза Мартин Захариев. Той посочи, че вицепрезидентът Илияна Йотова, която е патрон на Националната кампания "Чудесата на България", също може да съдейства.

"Репутацията на една държава се гради столетия, а може да се разруши за няколко минути. Не можем да оставим повече да действа хаосът. Представянето ни на Експото в Дубай беше пълен цирк. Затова е нужно да има субординация и координация", категоричен е Мартин Захариев.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай