Зарица Динкова на форума на "Стандарт": Да мислим как да брандираме регионите си

Надявам се заедно да намерим най-доброто решение, каза министърът на туризма

Зарица Динкова на форума на "Стандарт": Да мислим как да брандираме регионите си | StandartNews.com

Защо брандиране - каква е целта. Изхождаме от конкуренцията. Тя става все по-регионална, което предполага че трябва да мислим как да брандираме регионите си. Аз смятам, че колкото повече местни брандове се развиват успешно, това е толкова по-добре. Това беше и целта на нашата пилотна черноморска програма. Храната ни, местните забележителности, културното ни богатство - трябва да ги представим.

Това каза Зарица Динкова, министър на туризма на форума „Бранд България – модерният разказ за културата и туризма”. Стартовата за годината дискусия за създаването на Бранд България бе организирана от медия „Стандарт” в партньорство с Националния борд по туризъм и Общество „Културно наследство” - българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство Европа Ностра. Конференцията се проведе с институционалното партньорство на Министерство на туризма и Министерство на културата.

"Скоро се върнахме от изложението в Мадрид, с моя румънски колега обсъдихме представянето на бранд Балкани. Брандирането е позиционирането на една държава на международната сцена, как ще се позиционира България в цяла Европа. Ние имаме изключително богата култура и история. 

И тук идва нашето място. Адмирирам хода на вицепремиера Мария Габриел. Това е подход, базиран на създаването на ангажираност. Тя има ангажимент, защото брандирането е изключително важно за страната ни", каза още Зарица Динкова. 

По думите й, брандирането е действие, може да се използват различни слогани.

"Трябва да работим заедно за съдържанието, то е много важно. Когато издигнем стандарта на живот на хората, ще имаме и един успешен бранд. 

Такава е моята визия - тя е романтична. Такъв е и моят стил на работа. Надявам се заедно да намерим най-доброто решение", допълни в заключение Зарица Динкова.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай