Поли Карастоянова: Митът за Орфей трябва да стигне до 5 континента

За това е нужна помощта на държавата

Поли Карастоянова: Митът за Орфей трябва да стигне до 5 континента | StandartNews.com

"Кметовете на Момчилград и Крумовград разказаха впечатляващи неща за културно-историческото богатсто, което има този край. Нашата цел е да разкажем на света за това богатство. Орфей може да стане известен като Марко Поло, а любовта му с Евридика да буди възхищение и вдъхновение като голямата любов, благодарение на която е създаден Тадж Махал. Но митът за Орфей може да  стигне до пет континента само с помощта на държавата, която да осигури средства".

Това заяви Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, който е един от учредителите на "Общество "Културно наследство",  българския представител на Европа Ностра. Госпожа Карастоянова бе сред участниците във форума на Стандарт "Бранд Родопи - Чудесатата на Момчилград".

"Много е трудно да се направи нещо забележително с малко ресурси. Но е в пъти по-трудно, когато ти е дадено много. Затова Източните Родопи е уникално място, в което живеят заедно хора с различна култура и от различни етноси",каза още д-р Карастоянова.

Тя поздрави издателя и главен редактор на "Стандарт" за годишнината на медията . "Вие сте будители, създадохте Бранд "Славка Бозукова". Вие сте човек, на който обществото вярва. Някои хора са дарени от Всевишния да виждат напред. Славка Бозукова е шахматист, тя подготвя живота си с няколко хода напред. Осъзнала е, че това, което си заслужава, е да запазим миналото и да го разкажем на бъдещето. Затова Европа Ностра я оцени. Европа Ностра в Гързия е започнала своята дейност преди 50 г. Имаме много да наваксваме", каза Поли Карастоянова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай