Голяма новина! Виното ни става нематериално чудо. Нови маршрути

Министерствата с ключови подаръци

Голяма новина! Виното ни става нематериално чудо. Нови маршрути | StandartNews.com

С министерствата на земеделието и на културата успяхме да отвоюваме винопроизводство да стане част от нематериалното наследство на България, съобщи проф. Мариела Модева, съветник на министъра на туризма Зарица Динкова, по време на международния форум „Пампорово – сърцето на Бранд Родопи. Културно-историческият туризъм като фактор за развитието на региона". Конференцията се организира от медията ни, националната кампания „Чудесата на България”, Фондация „Кредо Бонум”, Националния борд по туризъм и Общество „Културно наследство” – официалният представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент „Европа Ностра” в България.

В момента се правят специални табели на кулинарно-винени маршрути и винопроизводството. Това ще влезе в маршрутите за туристите, които се интересуват от винен туризъм, каза проф. Модена. Тя съобщи, че всичко това се прави заедно с бранша.

Синхронизират се и регистрите на министерствата на туризма и на културата. Предложихме обща концепция за протоколни подаръци на всички ведомства, свързани с културните символи, заяви проф. Мариела Модева.

Събитието се провежда с подкрепата на Филип Морис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай