Здравко Димитров води в анкета за кмет на Пловдив

Управляващата партия ГЕРБ ще спечели и най-много общински съветници в Пловдив

Здравко Димитров води в анкета за кмет на Пловдив | StandartNews.com

Проучване на социолози показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив получава Здравко Димитров от ГЕРБ – 21%. На второ място с 19% е Славчо Атанасов от ВМРО. В тройката е и независимият кандидат Дани Каназирева, издигната от „Съюз за Пловдив” с 8%, показва анкетата на "Маркет ЛИНКС", представена тази сутрин по бТВ.

Около 2% подкрепа получават Николай Радев от БСП, кандидатът на „Демократична България” Атанас Костов и Любомира Ганчева от АБВ.

Управляващата партия ще спечели и най-много общински съветници в Пловдив. Според допитването 22% от анкетираните подкрепят ГЕРБ. За общински съветници от ВМРО и БСП биха гласували 11% от пловдивчани.

Повече от половината жители на Пловдив ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври.

14% от анкетираните в града под тепетата заявяват позиция, че няма да гласуват, десет на сто са на мнение, че „по-вероятно е да не гласуват”, а 17% са отбележили, че „по-вeроятно ще гласуват”.

Проучването е направено от „Маркет ЛИНКС” по поръчка на bTV, проведено сред 542 лица над 18 г., в периода 21 – 24 септември по метода на прякото-лично интервю в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай