Математици ще смятат изборната жалба на Манолова

Административният съд даде ход на делото за касиране на изборите в София по жалбата на независима кандидат за кмет Мая Манолова

Математици ще смятат изборната жалба на Манолова | StandartNews.com

Административният съд даде ход на делото за касиране на изборите в София по жалбата на независима кандидат за кмет Мая Манолова.

Манолова заяви че има 900 протокола, които са манипулирани. Тя допълни, че са отваряни запечатаните пликове с изборните книжа, преди те да стигнат до ОИК.

Избраната за кмет на София Йорданка Фандъкова не присъства на съдебното заседание. Председателката на ОИК обяви, че има решение от 25 октомври за предварително проверка на копията на протоколи.

Не може да бъде доказано чрез свидетели дали е добра или не е добра организацията. Това могат да го кажат членовете на ОИК, в които нито една политическа сила нямо мнозинство, обяви председателят на ОИК Полина Витанова.

Съдът допуска трима свидетели на жалбоподателите, но отказа повторно преброяване на бюлетините от втория тур. Административният съд обаче поиска съдебно-техническа и математическа експертиза, която да сравни в математически модел изборните резултати на двамата кандидати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай