ГЕРБ/СДС оглави почти всички комисии в СОС

Силвия Христова от ГЕРБ продължава да оглавява архитектурната комисия

ГЕРБ/СДС оглави почти всички комисии в СОС | StandartNews.com

11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет са с председатели от ГЕРБ и СДС и две - от ВМРО и “Атака”. Това решиха общинските съветници по времето на своето заседание днес.

Силвия Христова от ГЕРБ продължава да оглавява архитектурната комисия.

Лорита Радева беше преизбрана да ръководи екокомисията. Финансовата комисия е с нов ръководител и това е адвокатът и преподавател в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ. Здравната комисия също ще бъде с нов председател - това е д-р Антон Койчев. Досегашният й председател д-р Веселин Милев вече ще ръководи тази за връзките с гражданите, а Ботьо Ботев ще ръководи комисията по местно самоуправление.

Начело на комисията по образование и култура остава председателката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева, тази по икономика ще ръководи Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашният председател на комисията по транспорт Екатерина Йорданова вече ще отговаря за комисията по европейски програми, а спорта ще ръководи Таня Георгиева.

Новосформираната група в СОС “Патриоти за София”, в която влизат четирима съветници от ВМРО и един от “Атака” получава ръководството на две комисии.

Карлос Контрера от ВМРО ще ръководи тази по транспорт и туризъм, а Борислав Иванов от “Атака” - комисията по обществен ред.

По-рано Иванов беше избран и за зам.-председател на СОС. До 31 декември пък работна група трябва да предложи проект за нов правилник за работа на СОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай