Земеделският министър с важни новини за реколтата, млякото и месото

Кирил Вътев посети Фестивала на високопланинското говедовъдство

Земеделският министър с важни новини за реколтата, млякото и месото | StandartNews.com

Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата Консултативният съвет по зърното да обобщи резултатите за добивите. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на високопланинското говедовъдство и връзката между коня и човека. Събитието се провежда край родопското село Горно поле и е организирано от Дивата ферма.

Министър Вътев отчете, че в някои райони на страната има известно забавяне на жътвата заради влажността, но пък в други има почти рекордни добиви. „България е много разнообразна и това е нейното богатство“, коментира той.

Той информира, че с цел по-ефективно развитие на земеделието в следващите дни ще бъдат сформирани консултативни съвети по млякото, по месото и по поземлените отношения, а в Консултативният съвет по зърното ще бъдат включени преработвателите на растителни масла.

Министърът на земеделието и храните увери земеделските производители, че не се очаква забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок на Кампания 2023.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай