Защо не пестим пари с пазаруване на промоция

"Най-важното е да сравняваме офертите при различни търговци, казва Богомил Николов

Защо не пестим пари с пазаруване на промоция | StandartNews.com

Презапасяването с храна и пазаруването на промоция води до изхвърлянето на продукти и в крайна сметка не спестяваме пари. Хората трябва да се замислят дали промоцията е най-доброто в дадената ситуация. Това мнение изрази в студиото на "Събуди се" Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".   

"Най-важното е да сравняваме офертите при различни търговци на едни и същи продукти. Имаме склонност към импулс, когато видим, че нещо е намалено", добави той.  

"Поскъпването на продуктите за зимнина не е изненада. От няколко месеца, даже цяла година, върви тази инфлационна вълна. Радостното е, че има индикации, че вероятно ще започне да намалява темпа на тази инфлация. И може би за следващата година ситуацията няма да е толкова стряскаща. Но към момента положението е такова и трябва да се нагодим към него", категоричен е Николов. 

По думите му усещането "по джоба" е много индивидуално."Важна е покупателната способност, а не равнището на цените. Ако цените растат, но растат и доходите ни - тогава няма проблем. Проблемът идва от това, че доходите ни не наваксват достатъчно бързо или равномерно скока на цените", заяви той.

"Има различни социални групи, чийто доходи не са толкова гъвкави. Те разчитат на пенсия или социални помощи. При тях е най-голям рискаът от реално обедняване", допълни още Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай