Понеделник,

Заради кризата с тока: Заведения работят само по 3 дни

От: Стандарт -
269
Заради кризата с тока: Заведения работят само по 3 дни
A
A
A

Собственици на заведения в Сандански и в Мелник търсят изход от кризата с три работни дни. Затварят обектите си за четири дни от седмицата и ще работят само в петък, събота и неделя. Това съобщава struma.bg.

„Не можем да си платим сметките за ток. За месец ноември това са 4000 лв., аз не съм регистрирал такъв оборот. В заведението работим семейно и плащам заплата на една готвачка. Но цената за ток и хранителните стоки се повишиха само за два месеца два пъти”, заяви Иван Николов, собственик на заведение в Сандански, който допълни:„Няма да мога да издържа и ще затворя от понеделник до четвъртък. Ще отворя в петък и ще работя до неделя до обяд. Поне се надявам да направя икономии от ток и хранителни продукти. Всеки ден готвя ястия. Клиентите с всеки изминат ден намаляват. Някои не влизат заради това, че нямат сертификат, други просто вече си носят храна от вкъщи. Не знам как ще прекараме зимните месеци”, каза Николов

.„В Мелник тази практика вече е наложена от месец ноември. Хотелиери и ресторантьори не работят до четвъртък, а чакат туристи само за уикенда. По този начин си  спестяват разходите за персонал, консумативи и хранителни продукти”, заяви Николов. Кафенетата в Сандански са почти празни, тук-там може да се видят клиенти. От средата на месец ноември затвори и заведението в парка на Сандански – „Езерото”, очаква се да отвори отново за посетители в началото на месец април 2022 г.  Персоналът е изпратен на борсата. 

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията