И фитнесите скочиха Искат дебат с Ангелов

От Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ)

И фитнесите скочиха Искат дебат с Ангелов | StandartNews.com

От Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) се опасяват от ново затваряне на фитнес центровете, спортните зали за масови тренировки, танцовите студия, залите за любителско изкуство и спорт залите за бойни индивидуални спортове.

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до здравния министър Костадин Ангелов те заявяват, че подобни изказвания (за рисковете при спортуване) представляват манипулиране на общественото мнение, което те намират за абсолютно неприемливо и необосновано.

Те канят здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб на публичен дебат относно логиката на управленските решения.

"След предходни две затваряния, голяма част от спортните центрове не успяха да отворят врати и практически фалираха, от останалите съществуват на ръба на оцеляването, и при трето затваряне практически ще бъде ликвидиран сектор Здраве и спорт."

От асоциацията се противопоставят на публични изказвания от представители на Министерство на здравеопазването, представители на Националния оперативен щаб, РЗИ, и "други гравитиращи към посочените институции вирусолози, нямащи адекватна и аргументирана представа за реалността в спортните центрове, относно рисковете, свързани с посещаването на този тип обекти.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай