Залагаме в нета от GSM

Някои интернет доставчици не са ограничили достъпа до сайтовете без лиценз

Залагаме в нета от GSM | StandartNews.com

София. В интернет може да залагаме през мобилния си телефон, показа проверка на "Стандарт".

Ден след като трябваше да бъде блокиран достъпът до 21 сайта за хазарт в интернет, защото нямат лиценз, все още може да залагаме в мрежата. Това става чрез мобилните версии на сайтовете. Например сайтът bg.sportingbet.com е блокиран, но работи вариантът за мобилни устройства sbet.mobi.

Някои организатори на хазарт в мрежата пък пуснаха нови сайтове с малко променено име, където хората свободно може да залагат. Освен това се оказва, че част от интернет доставчиците не са спазили решението на Софийски районен съд и не са филтрирали посочените 21 портала за залагания, коментираха от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Въпреки това няма да се пристъпва прибързано към налагане на глобите, заложени в Закона за хазарта, тъй като на някои доставчици на интернет им било нужно повече време, за да ограничат достъпа до сайтовете без лиценз.

Интересно е да се отбележи, че дори интернет доставчикът на самия регулатор (ДКХ), не е филтрирал сайтовете за залози, научи "Стандарт". Същевременно много любители на залаганията останаха неприятно изненадани от блокирането на 21 от най-популярните световни сайта за залагания, тъй като ситуацията ги завари неподготвени точно преди да успеят да осребрят печалбите си от онлайн хазарт.


Изискването организаторите на хазарт в интернет да се лицензират за дейността си в България беше въведено с промени в Закона за хазарта, приети от предишното правителство. Целта е държавата да облага интернет хазарта с данък от 15% върху всички събрани залози. Но наредбите, който уреждат процедурата за получаване на лиценз, все още не са гласувани от Министерски съвет, така че операторите дори и да искат, не могат да работят легално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай