Ядем евтини мръвки и хляб

Няма да вдигаме такси, успокои Найденов

Ядем евтини мръвки и хляб | StandartNews.com

 Пловдив. Не се съгласих с предложението административните такси на общинските земеделски служби да се увеличат, обяви в Пловдив министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той обясни, че работна група от министерството е предложила промени в една от наредбите, които да регламентират по-високи такси за службите по земеделие. Няма да има такива, бе категоричен Найденов, който съобщи, че се връща от много тежък съвет на земеделските министри в Брюксел.

Там не бил постигнат консенсус по отношение на предложенията за намаляване на средствата по програмата за Общата селскостопанска политика за следващия програмен период 2014 - 2020 г. Найденов, както и други негови колеги от останалите страни в ЕС, бил категорично против това и подкрепял предложението на Франция да продължи да действа досегашният регламент в ОСП до постигане на консенсус, но не на всяка цена. В Пловдив той участва в Втория национален агросеминар „Българското зърно – национално богатство”.

Тук той опроверга мнението на участниците във форума за очаквано поскъпване на хляба и заяви, че в България ядем най-евтиния хляб и това ще продължи да е така. Обърна се и към опонентите си, които го атакуваха с прогноза, че за Коледа се очаква поскъпване на месото. Напротив, има намаление с десет процента, след като стартирахме държавната помощ за свиневъди и птицевъди, обяви Найденов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай