Вземат наши готвачи в любимия алпийски курорт на Даяна

Вземат наши готвачи в любимия алпийски курорт на Даяна | StandartNews.com

Варна. В един от най-лъскавите алпийски курорти, любим на покойната принцеса Даяна - Лех в Австрия, наемат за работа наши готвачи, камериерки, бармани и сервитьори. Изискването е за опит в 4- и 5 звездни хотели у нас и добро владеене на немски език. Заплащането на камериерки е над 1300 евро, а на майстори в кухнята над 2000 евро, като бонусът е безплатна храна и подслон.

Търсенето на работа в най-тузарските курорти през зимата в Алпите изви и най-голяма опашка пред щанда на EURES – посредници от агенцията по заетостта на Австрия на откритата в събота Международна туристическа борса в ДКС във Варна. Тя се провежда за трета поредна година у нас.

В Германия се наемат най-много нашенци за хотелски рецепции и в ресторанти за бързо хранене, като заплащането е над 1800 евро. На Острова плащат пък на персонала в туризма от 6 до 8 лири на час. Съседна Румъния е с 65 оферти за наши бармани, сервитьори, сладкари, пекари и готвачи, като заплащането е по договаряне и тръгва на месец от 200 евро нагоре, заради което нямаше и интерес към щанда.

Представители на холандската агенция по заетостта участва за първи път в Международната борса в България, защото от 1 януари падат всякакви ограничения за работа на наши сънародници в страната. Тя търси инженери –конструктори, машинни инженери, кофражисти и най-много заварчици от България. Договорите са 12-месечни, със заплащане от 1477 евро нагоре за 40-часова работна седмица и предлагане на квартира.

Над 250 са заявените работни места в хотелиерството и ресторантьорството на европейската борса във Варна, която беше открита от Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта в България. Миналата година в Бургас е била посетена от над 500 души, като повече от половината са успели да сключат трудови договори за страните от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай