"Витоша ски" предлага нов лифт "Княжево-Копитото"

Документацията за изработване на СПУП е в направление "Архитектура и градоустройство" при Столична община

"Витоша ски" предлага нов лифт "Княжево-Копитото" | StandartNews.com

Следвайки желанието си да направи Витоша достъпна отново екипът на "Витоша ски" АД е изготвил мотивирано предложение за допускане на изработването на Специализиран подробен устройствен план за обект "Пътническа въжена линия "Княжево - Копитото", така както изисква действащата нормативна уредба. Цялата документация е внесена по надлежен ред в направление "Архитектура и градоустройство" при Столична община.

"Витоша ски" АД още от преди няколко седмици заяви своето намерение да извърши реконструкция на съществуващите съоръжения на територията на Природен парк "Витоша".

Нашият анализ показва, че Законът за горите" и действащият план за управление на Природен парк "Витоша"  правят невъзможно това да се случи законно. Въпреки това обаче, определени специалисти твърдят, че това е възможно и дават примери за подменено съоръжение в зона, която обаче не е природен парк. Преди 3 седмици ние официално поканихме тези специалисти да ни консултират как според тях това може да се реализира, но до този момент никой не откликна, обявиха още от "Витоша ски" АД.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай