Виолина Маринова е взискателна и строга като шеф

В живота нищо не идва даром – първо трябва да дадеш, за да получиш, казва банкерката

Виолина Маринова е взискателна и строга като шеф | StandartNews.com

Като взискателна и строга като ръководител определи себе си носителката на наградата "Банкер на 2019 година" Виолина Маринова - директор на ДСК Банк.

Човек трябва да бъде дисциплиниран и трудолюбив, да бъде устремен и да постига целите си, но не на всяка цена. В живота нищо не идва даром – първо трябва да дадеш, за да получиш", заяви Маринова в интервю за бТВ

Тя печели наградата за най-добър банкер на България за трети път, като получи отличието през 2007 г. и 2013 година. Маринова работи 47 години в една и съща банка. Започва от най-ниското стъпало и стига до най-високия пост – главен изпълнителен директор.

Банкерката заяви, че моралната награда, освен че се базира на резултатите на институцията, която управлява, означава много работа и взаимопомощ между колегите. По думите ѝ всеки един служител има принос за постиженията.

„Когато мога, съм от помощ на колегите, не само в служебен, но и в личен план. Смятам, че добрите взаимоотношения между хората водят до добър микроклимат. Важно е и да ходим на работа с желание”, обясни още тя.

Виолина заяви, че обича почтените и лоялни отношения между хората.

Признава, че е допускала грешки в служебен план през годините. Според нея всичко е поправимо, а човек си взима поука, така че да не ги допуска отново.

Помни първия си работен ден. От тогава харесва работата си. Започва като служител на гише. Спомня си, че тогава ръчното обслужване на клиенти е било трудоемко и протяжно.

„Започнах малко преди да навърша 18 години. Никога не съм си поставяла за цел да се издигам в йерархията. Работех, защото обичах клиентите и колегите си. Първоначално исках да се занимавам с химия и бях убедена, че след една година в банката, ще започна да уча”, сподели банкерът.

Участва и в проект за обслужване в онлайн режим. Внедрява го в клона, в който работех, а след това става и негов ръководител.

Според нея част от хората с висше образование смятат, че то им дава правото на висока заплата. По думите на Маринова първо е важно да се покажат възможности, да се постигат резултати и да се изгради връзка с колектива. „Освен това трябва и търпение”, допълни тя.

Маринова увери, че парите на българите са на сигурно място. Банките са отговорни и силно регулирани институции, а притокът на депозити в системата е висок, смята банкерът.

Тя беше категорична, че 2019 г. е била стабилна за банковата система и не очаква финансова криза, подобна на тази от 2008 г.

Виолина Маринова има съпруг, две деца и три внучета. Признава, че е съсредоточена в работата, но успява да намира баланса между професионалното и личното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай