Великобритания налива пари в сектор сигурност. Какво е бъдещето

Британска компания прогнозира

Великобритания налива пари в сектор сигурност. Какво е бъдещето | StandartNews.com

"БАЕ Систъмс" (BAE Systems) е най-голямата британска компания в сектора на отбраната. Компанията има оптимистична прогнозата за своите финансови резултати през тази година, предаде Ройтерс, цитирано от БТА

Дружеството предвижда годишен ръст на приходите си между 10 и 12 на сто през 2023 г., тъй като редица държави увеличават разходите си за отбрана "в условията на един все по-несигурен свят".

Според предишната прогноза на компанията, направена през февруари, приходите й трябваше да се увеличат през тази година с между 5 и 7 на сто на годишна основа. 

Корпорацията обяви, че добрите й оперативни резултати и търсенето от страна на клиентите, най-големите от които са правителствата на САЩ, Обединеното кралство, Саудитска Арабия и Австралия, означава, че резултатите й за цялата година ще бъдат по-добри от очакваните.

Откакто Русия нахлу в Украйна през миналата година, търсенето на оръжия, боеприпаси и военно оборудване рязко нарасна. Нарастващите заплахи в Азиатско-тихоокеанския регион също са причина за увеличаване на разходите за отбрана в глобален мащаб, посочва Ройтерс.

Продажбите на "БАЕ Систъмс" са нараснали с 11 на сто до 12 милиарда британски лири (15,32 милиарда долара) през първите 6 месеца на годината.

През този период британската компания спечели нова поръчка от правителството на Чехия, която е за доставката на 246 бойни машини на пехотата. Подразделението на корпорацията - Ем Би Ди Ей (MBDA), изпълнява договор с правителството на Полша за доставка на пускови установки и ракети.

В ход е и изпълнението на проектите за изграждане на нови подводници, клас "Дредноут" (Dreadnought), за британския военноморски флот и на изтребители "Тайфун" (Typhoon), които са поръчани от Катар, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай