Важно за бг фирмите! Как се прави бизнес със САЩ

Международната конференция „EXPLORE U.S.” ще се проведе на 13 октомври

Важно за бг фирмите! Как се прави бизнес със САЩ | StandartNews.com

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България организират Международната конференция „EXPLORE U.S.”, която ще се проведе на 13 октомври 2022 г.,, четвъртък, от 13:30 ч. в София Хотел Балкан. Основна тема на събитието е представяне на възможностите пред българските компании да стартират и разширяват своя бизнес в САЩ.

Конференцията ще представи детайли за пазара на САЩ, ще даде препоръки за установяването на бизнес в страната отвъд Атлантическия океан, ще покаже анализ на разнообразието на пазара и ще предостави съвети за навлизане и насърчаване на инвестициите между двете страни. Последното подобно събитие бе през 2019 г.

Тази година събитието има три части. В откриващата част на конференцията ще вземат участие Оливие Маркет, президент, Американска търговска камара в България, Александър Пулев, министър на иновациите и растежа, Джефри Пайът, помощник секретар по енергетиката, Държавен департамент на САЩ и Бойко Таков, изпълнителен директор на Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Втората част включва панел «Разширяване на мащаба: Възможности за бизнес и инвестиции в САЩ», който ще бъде модериран от Иво Константинов, Ръководител на представителния офис на Американска търговска камара в България във Вашингтон, САЩ. Той ще изнесе и основната презентация за начините за влизане на американския пазар. Сред панелистите, които ще се включат чрез видео връзка са Омар Овайс, Програма SelectUSA, Департамент по търговия на САЩ, Вашингтон и посланикът на Република България в САЩ Н. Пр. Георги Панайотов.

В третата част ще се проведе дискусия с представители на успешни бизнеси в САЩ. Сред имената са Красимир Петков, главен изпълнителен директор, «Милара Интернешънъл», Райчо Райчев, основател и главен управител, «Ендуросат», Биляна Маринова, съсобственик и Управител, «Шато Бургозоне», Кольо Минчев и Александър Камарашки, управляващи директори, «Балканика» и Константин Ламбрев, собственик и управител, «Конекс-Тива».

Четвъртата част включва практически сесии, в които ще се разгледат и секторите, в които българските компании имат най-голям потенциал на американския пазар. На конференцията ще бъде представена и програмата SelectUSA, предлагаща възможности за подпомагане на българските компании.

Допълнителна информация може да бъде получена от Невена Илиева (ИАНМСП), +359 885 859 605, [email protected], и Даниел Киряков (АТК), +359 885 188 626 и [email protected]

Събитието се организира по проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, в изпълнение на дейност 2 – “Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай