Важна информация за еврото за всички в малките населени места

Говори председателят на Икономическия и социален съвет

Важна информация за еврото за всички в малките населени места | StandartNews.com

Влизането в еврозоната е все по-близо. Вече ще ходим е евро в джоба. Ако се вземат предвид думите на министър Асен Василев, България трябва да е в „играта“ с общата европейска валуто от 1 януари 2025 г.

"Позитивният разговор най-накрая започна, вместо да се чудим дали трябва и не трябва. Последните месеци със стъпките, които бяха предприети с приемане на Закона за БНБ, вървим в подготовката си. Надявам се скоро да бъде приет и Законът за еврото. Все още има доста тревоги в част у гражданите.

Това означава, че всичко, което се прави като наредби и указания към малкия и средния бизнес и към по-възрастните хора, има нужда от повече разяснения. Иначе - надявам се, че по отношение на формалните критерии, оттук нататък държавата ни трябва да се справи", каза председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е важно какви ще бъдат следващите стъпки на правителството оттук нататък.

В малките населени места, където няма достъп до банки, превалутирането ще се прави чрез пощенски клонове.

"По селата възрастните хора ще се опасяват да си обменят парите. Трябва да има и яснота по отношение на това как ще се променят кредити, банкови сметки, както и всичко останало. Това е един преходен процес, който в някои от секторите той ще се случва. Голяма част от фирмите боряват с евро".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Учете се
преди 2 месеца

Да боравите с електроника,защото ДИГИТАЛНОТО ЕВРО ВЛИЗА 2027ГОДИНА Т.Е ДАКАТО СЕ НАУЧИМ ДА ПРЕСМЯТАМЕ В ЕВРО ТЕ ЩЕ ГО СПРЪТ КАТО БАНКНОТИ И ЦЕНТОВЕ!!! И ТОГАВА ЗАПОЧВА ШОУТО С ВАКСИТЕ И ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА НЕПОСЛУШНИ!!!! СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ КАТО БАУШИ И КРЕЩЕТЕ ПУТИН Е ВИНОВЕН ДЕГРАДЪРЛЯЦИ!!!ЗАПАДА НИ КРИЕ ДСИН МНОГО ГНУСЕН И ФАШИСТКИ МАЩАБЕН ПЛАН С ПАРИТЕ НА ХОРАТА ТВОИ АМА НЕ БАШ!!!

Откажи
Надя Драганчева от Тутракан
преди 2 месеца

Надя Николова Драганчева се казвам и жовея в гр.Титракан7600 на ул.Панайот Хитов 5, до стария пазар. Аз съм ма 72 години и си търся млад бознесмен-до 50 годишен с много ервро за мой сексуален партньор. Аз съм секс сиювола на три поколения Тутраканци

Откажи
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Коста Георгиев
преди 2 месеца

Поредната голяма измама за сметка на българина. И от какъв зор ни е еврото, пък и Европа или НАТО?!....... Нищо добро и хубаво не видя средно статистическия българин. Но много галфони политически станаха милионери, като продадена България, националните ни интереси, българщината и вярата ни. Да се задавят, дано!

Откажи
exmachina
преди 2 месеца

Ама разбира се не ни трябва, ЕС и НАТО със нашата развита икономика, мощна армия и не на последно място силна национална валута само ни дърпат надолу.

Откажи
Нела
преди 2 месеца

Аз не искам еврото тази валута няма стабилност аз съм българка и за мен българския лев е чест и достойнство както и гордост влезели еврото всичко ще се убие ще ни унищожите малоумници

Откажи