В „Арсенал" откриват 1000 нови работни места

В „Арсенал" откриват 1000 нови работни места | StandartNews.com

Стара Загора. В казанлъшката оръжейна „Арсенал" ще бъдат разкрити 1000 нови работни места, а в производството ще бъдат инвестирани милиони левове за суперново оборудване. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев в интервю за местния заводски вестник по-случай традиционния празник на оръжейната.

Арсеналци отбелязват в петък 90 години от пребазирането на военните заводи в Казанлък. Разширяването и модернизирането на оръжейното производство щяло да засегне двата най-големи завода – 4 и 5, и цех 600 на основната площадка.

Вече са били закупени 20 супермодерни японски металообратващи машини с цифрово-програмно управление, които щели да пристигнат съвсем скоро в оръжейната. Големите инвестиции в оръжейното производство били резултат от сключените дългосрочни договори с чуждестранни партнььори.

„Най-радостното е, че част от тях са за съвсем нови оръжейни продукти като сълзотворни и ръчни гранати", казва шефът Ибушев. Според него времето, когато за всяка нова сделка са били назначавани на пожар нови оръжейници, а след това освобждавани или пускани в продължителен отпуск, е безвъзвратно отминало. Това се потвърждавало и от сериозното увеличение на работните заплати с 20 на сто от 1 септември.

Става дума за инженерно-технически кадри и служителите, които били около 40 на сто от няколкохилядния колектив на „Арсенал".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай