В кои градове са най-евтините жилища в Европа? Два от тях са в България

Класацията на Express

В кои градове са най-евтините жилища в Европа? Два от тях са в България | StandartNews.com

Европа предлага безкрайни възможности не само за туризъм, но и за временно или постоянно установяване в градове, различни от родните ни. За хората, които предпочитат да не живеят под наем, а в собствено жилище, Express прави класация на деветте най-евтините градове според цената на апартаментите там.

Брокери разкриха голямата промяна на жилищния пазар

Всички те се намират на или около Балканите, а цели три са в Румъния. Това са Сибиу, Крайова и Орадея. Орадея е в близост до границата с Унгария и е един от най-бързо развиващите се в икономическо и културно отношение в страната.

Сибиу е градът с най-големия открит музей в Европа - Astra National Museum, докато в Крайова е най-просторният природен парк на континента, парк "Николае Романеску". В класацията са още Кишинев в Молдова, Мостар и Тузла в Босна и Херцоговина, както и Патра в Гърция.

Два български града влизат в класацията за най-ниски цени за закупуване на жилища в Европа, отбелязва lifestyle.bg. Това са Бургас и Пловдив. Ето и топ 10 на най-евтините градове за закупуване на апартамент, като цените са за жилище от 100 кв.м.

Тузла, Босна и Херцоговина - 166 хил. евро

Орадея, Румъния - 165 хил. евро

Патрас, Гърция - 161 хил. евро

Сибиу, Румъния, - 153 хил. евр

Крайова, Румъния - 148 хил. евро

Бургас, България - 136 хил. евро

Пловдив, България - 131 хил. евро

Мостар, Босна и Херцоговина - 128 хил. евро

Битоля, Северна Македония - 91 хил. евро

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
София
преди 1 месец

много Хора загубиха Жилищата си

Откажи
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи