В Албена затвориха нощните заведения заради К-19

Решението е на управата на комплекса

В Албена затвориха нощните заведения заради К-19 | StandartNews.com

Нощните заведения в курорта Албена до едно са затворени от тази нощ. Решението е на управата на комплекса.

Със затварянето на нощните заведения в комплекса управата му се надява да бъде намалено струпването на хора.

Мерките за сигурност в Албена са едни от най-строгите. Те започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира. На плажа също всяка сутрин има дезинфекция на чадъри и шезлонги. Това е през целия ден. Същото е положението и в хотелите, и ресторантите.

Христо Пенев - зам.-директор експлоатация в "Албена" АД, съобщи, че снощи е взето решение да бъдат затворени всички нощни заведения в курортния комплекс. По този начин ще се намали струпването на много хора.

"Всички помещения са обработени с нанотехнология, която е немска, иновация е в Германия за 2019 година №1. Отделно, всяко помещение, където се настаняват гостите ни, първо се дезинфекцира с тази технология, след това с препарати и преди настаняването на гостите допълнително се минава цялото помещение за дезинфекция", обясни той.

Гостите биват обслужвани по бюфет масите, в точки, където самите те желаят да се самообслужат, те използват ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани.

На тенис кортовете задължително всички топки се дезинфекцират, отделно машината, с която се събират те, също е дезинфекцирана. "Стараем се да намалим до минимум контакта на госта до ключови повърхности, при които има възможност да има полепване на вируса", допълни Христо Пенев.

Старши мениджър продажби в "Албена” АД Велина Гюмова заяви, че в момента в комплекса има около 2500 човека. "Вече имаме 8 работещи хотела. Поели сме ангажимент да не запълваме базата на 100%. На 27 юни пристигнаха първите немски гости, а вчера и първите гости от прибалтийските пазари", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай