УниБИТ с форум за туризма. Връзка между науката и бизнеса

"Стандарт" и Общество "Културно наследство" са партньори на събитието

УниБИТ с форум за туризма. Връзка между науката и бизнеса | StandartNews.com

Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и Националният борд по туризъм са домакини на форума „Развитие на взаимодействието между академичните среди и туристичесикя сектор. Образователен туризъм и трансфер на кадри“ на 23 февруари 2024 г. от 11 ч.

Партньори на събитието са „Стандарт“ медия, Общество „Културно наследство“, представител на „Европа Ностра“ в Българя, Министерство на туризма и Българска Стопанска Камара.

Целта на форума е да се дискутира как средните и висшите училища, които преподават туризъм, трябва да се превърнат в иновативни гнезда с технически иновации, за да развиват модерна туристическа индустрия.

Ще бъдат разгледани съществуващите практики и възможностите за създаването на ученически и студентски кооперации, както и програми за популяризиране на иновациите в бизнеса, чрез различни творчески формати. Форумът ще предложи проект на Наредба за студентските бригади, учебни практики и стажове в държавната и общинска администрация, културни институти и търговски дружества.

Във форума ще участват г-н Красимир Вълчев – председател на Комисията по образоваие и наука в Народното събарние, г-жа Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма, г-жа Славка Бозукова – издател и главен редадктор на „Стандарт“ медия, г-н Илин Димитров – секретар на Президента по образование, култура и туризъм, д-р Мартин Захариев – зам.председател на Национален борд по туризъм, д-р Полина Карастоянова – изпълнителен директор на Национален борд по туризъм, проф. д.ик.н. Стоян Денчев – председател на Контролния съвет на Национален борд по туризъм.

Форумът ще открие проф. дн Ирена Петева, ректор на УниБИТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи