Удължават срока за инвестиции във ферми

Удължават срока за инвестиции във ферми | StandartNews.com

Брюксел ще одобрява проектите за реклама на български продукти в чужбина

Крайният срок за изпълнението на проектите по мярка "Модернизиране на земеделските стопанства" от ПРСР 2007-2013 г. ще се удължи до 30 ноември. Дотогава ще бъде и срокът за подаване на заявка за окончателно плащане по тях. Това предвиждат промени в наредбата за предоставяне на помощ по мярката, които са пуснати за обществено обсъждане. Променят се и крайните срокове за изпълнение на инвестициите и подаване на заявки за окончателно плащане за предоставяне на помощ по мярка "Обновяване и развитие на населените места" и по мярка "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от старата ПРСР.

Крайният срок за изпълнение на договорите се променя на 13 ноември, като това ще бъде и срокът за подаване на заявка за плащане.

От днес ДФ "Земеделие" приема заявления за подпомагане от програмата за пчеларство 2014-2016 г. Срокът за кандидатстване е до 6 ноември. От 1 декември 2015 г. националните програми за реклама на български продукти в чужбина ще се проверяват директно от експерти на Европейската комисия. Отпада досегашната система за оценка от МЗХ и ДФ "Земеделие". Това гласят нови правила за прилагане на еврорегламента за насърчаване на износа на европродукти. От още 120,7 млн. лв. национално съфинансиране към евросубсидиите за 2015 г. се нуждае МЗХ, за да се разплати по приключените проекти от ПРСР и програма "Рибарство" 2007-2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай