Тютюнопроизводители с изложение в село Нова Черна

Земеделски стопани от цялата страна готвят петиция, с настояване Брюксел да субсидира продукцияата им

Тютюнопроизводители с изложение в село Нова Черна | StandartNews.com

Тутракан. Тютюнопроизводители от цялата страна организират изложение на продукцията си, с което отбелязват Световния ден на тютюнопроизводителите, който се чества за втори път тази година. Съборът ще се проведе в тутраканското село Нова Черна съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев.

Земеделските стопани очакват аграрният министър Димитър Греков да участва във форума им. Ще се обсъжда бъдещето на отрасъла и перспективите пред стопаните, заети с отглеждането на тютюн у нас.

България е единствената страна в ЕС, в която се отглеждат всичките четири вида тютюн и единствената, която не получава субсидии от Брюксел за този вид земеделско производство, въпреки че 50% от всичките 50 хил. тютюнопроизводители, регистрирани в ЕС работят у нас, обясни Цветан Филев.

Браншовиците ще настояват пред правителството на Орешарски, да се предоговорят условията с ЕС и в новия програмен период българските тютюнопроизводители да бъдат включени в плановете на Брюксел за директно подпомагане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай