Топ банкер с изненадваща оценка за тока. Уловката

Левон Хампарцумян направи коментар по болната тема

Топ банкер с изненадваща оценка за тока. Уловката | StandartNews.com

"Парламентът няма проблем със закона „Магнитски“.

Обслужващата банкова институция може да се окаже в хипотезата сътрудничество със санкциониран субект и да бъде изключен от обслужващия сетъл, което за една банка е най-лошото нещо. Това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз банкерът Левон Хампарцумян.

Относно цените на тока банкерът продположи, че въведения мораториум е купено време, в което да се ориентират в ситуацията управляващите.

"Най-високата цена у нас е заради липсата на дългосрочни договори, но има световен и европейски феномен за цената на тока, той няма да бъде решен от политиците, а от технократи и специалисти", категоричен е Левон Хампарцумян.

Той обяви, че е за подпомагане на бизнеса, ако това е временно.

"Ако бизнесът не може да понесе няколко месеца шок, може би проблемът е другаде, не цената на тока", подчерта Хампарцумян.

Въпреки това той не вярва да се достигне до нивата на инфлация от 2008 година от 7,8%, нито да се стигне до ситуацията от Виденовата зима, но инфлация от 6-7 процента може да се очаква.

Левон Хампарцумян коментира и здравната криза и изказа мнението си, че трябва да се направи максимума, за да се ваксинират възможно най-много хора, а за някои бизнеси това е силно препоръчително, като туристическия бранш, пише Novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай