Стягат пернишки "Дисниленд"

Младежи искат влакче по минни катакомби и сървайвър с въжета

Стягат пернишки "Дисниленд" | StandartNews.com

Перник. Пернишки "Дисниленд" на 30 км от София. Идеята разпали въображението на младежите в града на винкело. Официално от кметството в миньорския град обявиха плановете си да се направи парк на предизвикателствата, предлагащ алтернативни занимания и забавления за деца и младежи и за културни изяви в местността Войниковец. И общината започна да събира идеи за парка.

Местността е осеяна от стари минни изработки, защото под хълма са забоите на старите пернишки рудници. По поляните и между дърветата още стърчат съоръженията на вентилаторите на мината. Затова и по-смелите местни зевзеци предлагат на това място да се прави "Дисниленд" като в Калифорния с влакче на ужасите, което наистина може да влиза под земята, и стръмни пързалки, които пък ще използват естествена височина на хълма.

Други перничани пък искат там горско училище с много въжени мостове, където децата да се учат да оцеляват при екстремни условия. От неформалното обединение на любителите на велосипедите настояха задължително да има и пътека за екстремно колоездене. Идеите се трупат, но водещо във всички тях е за перничани да има приятно място за почивка и спорт и с гордост да канят гости и туристи в пернишкия "Дисниленд".

Освен парк на предизвикателствата миньорският град ще има и английска ливада на пустеещо сега място. Идеята е там да има барбекюта, беседки, пейки, и перничани спокойно да могат да излизат на пикник близо до дома си, но все пак сред природата. Даже служителите от близките офиси ще могат да прекарват обедната си почивка на пернишката английска ливада, мечтаят от местната администрация. Проектите на града са за 300 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай