Стопани увеличават стопанствата си с кредити по опростена процедура

Кредитното дружество „Агрион Финанс“ лансира промоционален ипотечен кредит с 2.9% лихва за първата година

Стопани увеличават стопанствата си с кредити по опростена процедура | StandartNews.com

„Как да намеря изгодно финансиране при облекчена процедура и съкратени срокове“, „Има ли коректен и надежден партньор, който да финансира бизнес идеите ми“, „Как да си набавя необходимите средства за настоящия земеделски сезон, без да разчитам на   кредитната си история“. Това са само част от въпросите, които си задават земеделските стопани, в търсене на изгодни кредити и оборотни средства, с които да обезпечат дейността си през настоящия земеделски сезон. Решение на всички тези казуси дава специализираното дружество „Агрион Финанс.

Промоционални условия

Специално за тазгодишното издание на международното изложение „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 14-17 май, „Агрион Финанс“ обяви промоционална лихва от 2.9% за първата година по ипотечните си кредити.  Всички земеделски производители и заинтересовани, които посетят щанда на „Агрион“ по време на международното изложение, ще получат специален промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране с промоционалните условия, валидни до 17 юни 2019 г., казаха от „Агрион Финанс“. Промоционалната лихва важи за кредити до 200 хил. лева, като минималният срок на заема е 5 години, а гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца. След промоционалната първа година, лихвата до края на периода е 8,5%“, уточниха от финансиращото дружество. За обезпечение се приемат земеделска земя или други недвижими имоти, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната им оценка. Оценката на земеделската земя се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за кредитоискателите.

Финансов ефект

Изчисленията на експертите на компанията показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да надхвърли 11 хил. лева. Според наблюдатели на пазара едно от най-сериозните предимства на финансовите услуги на „Агрион“ е, че до отпускането на кредита, кредитополучателите нямат никакви разходи. Не се изисква такса за разглеждане на документи и такса за ангажимент. „Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често са лишени от финансиране“, казаха от „Агрион Финанс“. Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, категорични са експертите в агросектора.

Облекчена процедура

За разлика от другите финансови институции, процедурата за отпускане на кредити от „Агрион Финанс“ е максимално облекчена, а сроковете са значително съкратени. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което компанията иска в залог, е земеделска земя или друго недвижимо имущество. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

5 годишен юбилей

През май „Агрион“ отбелязва 5 години, откакто се появи на българския пазар. За този период дружеството се наложи категорично като най-разпознаваемият и предпочитан земеделски бранд в България. Компанията въведе най-модерните и съвременни форми на управление на поземлени активи. „Агрион“ предложи уникален бизнес модел, което го превърна в най-предпочитаният партньор на земеделските производители. „Агрион“ е първата българска компания, която изгради професионална верига от офиси на ключови точки в страната и въведе нови стандарти в земеделието, излизайки от анонимния модел на повечето посредници в бранша. Дружеството се ползва с най-голямо доверие в бранша и се посочва от фермерите като предпочитан партньор при сделка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай