Вторник,

"Стомана" иска 10 000 кубика за черни дни

От: сс -
A
A
A

Искаме от Басейнова дирекция 10 хиляди кубика за януари и 20 хиляди кубика за февруари, ще ги използваме само при критична ситуация. Това заяви пред БНР Константин Стаменов, член на борда на "Стомана Индъстри" АД.

По думите му това са минимални количества и дори да им разрешат, те ще са резерва и може да не ги ползват, увери той и добави: "Тези количества няма да навредят на консумацията на вода в град Перник".

Изказването на Стаменов идва ден след като синдикатите написаха писмо на Борисов, с което искат вода за предпреятието, тъй като алтернативните източници са замръзнали и мощностите може да спрат.

Кметът на перник обаче заяви, че е твърдо против.

Стаменов увери, че предприятието също е на воден режим, но въпреки това изпълнява плана си на производство и следва набелязани мерки, за да не се стига до критични ситуации.

"Стомана" не е източила язовир "Студена", защото консумацията на предприятието е окол 3% от консумацията на града, заяви Стаменов. 4-5 процента от това количество, което е влязло през нашите водомери, е препродадено на други фирми.

"Нормално е в една индустриална зона инфраструктурата да е на един собственик, а към тази инфраструктура от преди 30-40 години да са останали свързани фирми на други юридически лица и ние им подаваме вода, но това са символични количества", каза Стаменов.

Относно информацията в медиите, че "Стомана" е търгувала с доставки на вода от язовир "Студена" на 16 дружества, намиращи се на нейна територия, той каза, че в период на криза е нормално да се появят всякакви възможности. Обясни, че съдействат на прокуратурата и са подали всякакви документи. Според Стаменов нямало нарушение.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички