"Стомана" иска 10 000 кубика за черни дни

Може и да не използваме, но ни трябват ако има криза, каза Константин Стаменов

"Стомана" иска 10 000  кубика за черни дни | StandartNews.com

Искаме от Басейнова дирекция 10 хиляди кубика за януари и 20 хиляди кубика за февруари, ще ги използваме само при критична ситуация. Това заяви пред БНР Константин Стаменов, член на борда на "Стомана Индъстри" АД.

По думите му това са минимални количества и дори да им разрешат, те ще са резерва и може да не ги ползват, увери той и добави: "Тези количества няма да навредят на консумацията на вода в град Перник".

Изказването на Стаменов идва ден след като синдикатите написаха писмо на Борисов, с което искат вода за предпреятието, тъй като алтернативните източници са замръзнали и мощностите може да спрат.

Кметът на перник обаче заяви, че е твърдо против.

Стаменов увери, че предприятието също е на воден режим, но въпреки това изпълнява плана си на производство и следва набелязани мерки, за да не се стига до критични ситуации.

"Стомана" не е източила язовир "Студена", защото консумацията на предприятието е окол 3% от консумацията на града, заяви Стаменов. 4-5 процента от това количество, което е влязло през нашите водомери, е препродадено на други фирми.

"Нормално е в една индустриална зона инфраструктурата да е на един собственик, а към тази инфраструктура от преди 30-40 години да са останали свързани фирми на други юридически лица и ние им подаваме вода, но това са символични количества", каза Стаменов.

Относно информацията в медиите, че "Стомана" е търгувала с доставки на вода от язовир "Студена" на 16 дружества, намиращи се на нейна територия, той каза, че в период на криза е нормално да се появят всякакви възможности. Обясни, че съдействат на прокуратурата и са подали всякакви документи. Според Стаменов нямало нарушение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай