Стоки на половин цена? Уникална платформа тръгна в България

Ефектът Preo дава невиждани отстъпки и сигурност за доставките, казва Мустафа Ахмедов

Стоки на половин цена? Уникална платформа тръгна в България | StandartNews.com

Възможно ли е да купим онлайн стоки на половин цена без риск да не ги получим? Preonow.com е новата платформа за предварително платени поръчки в България, която е уникална с ново отношение между доставчиците и клиентите, което осигурява невиждани отстъпки и сигурност за получаване на стоките и услугите.

Платформата прави клиента част от веригата на доставките чрез познатото ни понятие  pre-order. С предплащане на покупката доставчиците имат 100 % предвидимост, могат да планират производствените мощности по-точно, осигуряват си оборотни пари от клиента и няма нужда да държат складови наличности. Клиентите пък не плащат за потенциалните рискове на доставчиците, които се калкулират в ценообразуването и така получават стоките и услугите значително по-евтино, разказва Мустафа Ахмедов, основател и главен изпълнителен директор на preonow.com пред Форбс.

Имаме примери, когато една и съща стока на световноизвестен бранд в Preonow е на 50% по-ниска цена от па­зарните лидери в дадена категория. И това се нарича ефектът Preo, добавя бизнесменът.

Той припомня, че 80% от потребителските кошници при електронната търговия са изоставяни, тъй като клиентът не стига до плащане поради различни причини.

В Preonow няма кошница, защото едно е повече от нула. Когато не бърза, клиентът има възможност да сравни цените и на други платформи и тогава да се върне в Preonow и да спести, превръщайки пазаруването в спестяване, защото получавате повече за по-малко пари, казва още Ахмедов.

 Той е категоричен, че доставчиците на стоки и услуги вече имат платформа, на която могат да публикуват своите оферти под формата на предплатен дигитален портфейл, който пък е подходящ освен за индивидуалните потребители, така и за множество компании, които търсят разнообразие във вида на социалните придобивки на служителите си - чрез прехвърляне на Прио точки според предпочитанията на всеки служител.

Получихме първата си инвестиция от фонда „Витоша венчър партнърс – фонд I“, партньор на ФНФ. Сега планираме да стартираме румънската ни платформа. Започваме преговори с инвеститори за втори рунд на инвестиция, с която целим да се утвърдим в България, но основният ни фокус ще бъде навлизане на румънския онлайн пазар, който е 12 пъти по-голям, заявява още Ахмедов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай