Стартираха ремонта на втория виадукт на АМ "Тракия"

Стартираха ремонта на втория виадукт на АМ "Тракия"   | StandartNews.com

София. Ремонтът на втория виадукт на магистрала "Тракия" при село Церево на 67-ия километър започва днес. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти на движение, а от София към Пловдив - в една лента. През първите два дни от ремонтните дейности ще се правят геодезически замервания, за да се прецени поведението на конструкцията при промененото натоварване.

От 23 август е в ремонт и виадукта на 61-ви километър, като още първият уикенд след началото му се образува огромно задръстване. От агенция "Пътна инфратруктура" припомнят, че има обходен маршрут, който избягва и двата ремонта. В посока София - Пловдив трябва да се излезе от магистралата на пътен възел Мирово. Пътуващите в обратната посока изходът е при пътен възел "Церово".

В момента се извършва ремонт на пътната настилка r на виадукта при с. Елешница от магистралата "Хемус", където в неделя задръстването беше над 30 километра. Работи се от километър четвърти до осми. До 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна - София) и движението се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта. Там няма възможност да се предложи алтернативен маршрут

От Министерство на регионалното развитие обясняват, че е нямало как работата по двете магистрали да започне след края на отпускарския сезон, защото когато е влажно и студено, качествени пътни ремонти са невъзможни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай